Swap D ------> TD

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Krzylu
Germanista
Kontakt:

Post autor: Krzylu » pn sie 14, 2006 16:18

ja spielem TD ze skrzynia od JP bez problemu silnik wraz z dociskiem sprzeglem jednym slowem kompletny wlaz bezproblemu i to za pierwszym razem jak w masełko :grin:

rura od wydechu jest wygieta w JP a w TD stoi pod katem prostym,pozatym to wszystko to samo

vw_vandal, ja na 1.6D niepowiem zlego slowa bo niejest to az taki mul za jakiego sie go uwaza,ja wsadzam TD zewzgledu na elastycznosc niechce mi sie mieszac biegami przy wyprzedzaniu i jak silnik wyje.

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » pn sie 14, 2006 23:58

Krzylu pisze:ja na 1.6D niepowiem zlego slowa bo niejest to az taki mul za jakiego sie go uwaza,ja wsadzam TD zewzgledu na elastycznosc niechce mi sie mieszac biegami przy wyprzedzaniu i jak silnik wyje.
mam dokładnie tą samą sytuacje Nie che co chwila wajchować biegami a czesto zdarz mi sie wyprzedać :PP heh i dlatego szukam własnie TD a szkoda mi sie z moim Jp rozstawać bo silniczek jest lux :((

Awatar użytkownika
vw_vandal
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: vw_vandal » czw sie 17, 2006 17:09

Krzylu, ta ta, diesel to muł !!! ;) Krzylu, miałem JP i do TD mu daleko i mnie nie przekonasz !!! w swoim 1V też mam skrzynie chyba od JP ma oznaczenie 4S, a co do sprzegła to w 1V były dwa rodzaje 210 i 200 i to chyba zależy z jaką skrzynią silnik sprzężyli.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”