Navigation system MFD
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Navigation system MFD
witam mam zamiar zakupic mfd na mkIV znalazłem takie radyjko na alledrogo za 500zł jednak sprzedawca napisał ze sprzet jest sprawny i nie posiada wad ukrytych i jedengo co nie jest pewnien to czytania płyt gdyz navi uzywał tylko do słuchania radia i nie ma jak to sprawdzic czy moge rozumiec ze sprzet nie jest w pełni sprawny???
Zakupie MK IV w dieslu ładnego i zadbanego.
Navigation system MFD
Marcin100420, a wiesz jaka to jest wersja MFD ?? bo to własnie od tego zalezy czy bedzie czytac polskie mapy. No i chyba wiesz ze MFD czyta tylko płyte z mapami a zeby słuchac muzy z płyt potrzebna bedzie Toebie zmieniarka. Najlepiej jak by była to wersja " D "
A czy jest sprawna to dopiero stwierdzisz jak kupisz i u siebie sprawdzisz
A czy jest sprawna to dopiero stwierdzisz jak kupisz i u siebie sprawdzisz

-
- Ma gadane
- Kontakt:
Navigation system MFD
to jest wersja D.a czym róznia sie te wersje wiem tylko ze wersja a i b nie czyta polskich map a pozostałe
Navigation system MFD
do wersji G potrzebny jest tuner TMC. Jak to jest D to bierz i bądz dobrej nadzieji ze bedzia działąc mapaMarcin100420 pisze:to jest wersja D.a czym róznia sie te wersje wiem tylko ze wersja a i b nie czyta polskich map a pozostałe

moze i tez tak byc spotkałem sie kilka razy z tym ze mowili ze nie czyta płyt audioYuri pisze:Może gościu nie wie o tym, że MFD nie czyta płyt audio.

-
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: Navigation system MFD
moze i tez tak byc spotkałem sie kilka razy z tym ze mowili ze nie czyta płyt audioYuri pisze:Może gościu nie wie o tym, że MFD nie czyta płyt audio.

o tym wie bo pytałem sie jego czy czyta płyty z muza to odp
"Navi MFD czyta tylko płyty z mapami, potrzebna będzie zmieniarka by czytać płyty AUDIO CD lub czytnik DVD by czytać wszystkie płyty I wszystkie formaty lub też dysk twardy"
Navigation system MFD
Panowie mam pytanie, kupilem MFD (najprawdopodobniej wersja G)
dostalem w zestawie taki tuner

i takie przewody

1szy o dlugosci ok 50 cm, drugi okolo 5 metrow.
Pytanie do czego one sluza jak je polaczyc z MFD?
I jeszcze jedno pytanie co podpinamy w to wejscie, sadze ze przewody wyzej wymienione, moze ma ktos jakis schemat jak to podlaczyc?

dostalem w zestawie taki tuner

i takie przewody

1szy o dlugosci ok 50 cm, drugi okolo 5 metrow.
Pytanie do czego one sluza jak je polaczyc z MFD?
I jeszcze jedno pytanie co podpinamy w to wejscie, sadze ze przewody wyzej wymienione, moze ma ktos jakis schemat jak to podlaczyc?

viewtopic.php?f=89&t=450245 moja srebrna strzała;)
Navigation system MFD
Przewody z drugiego i trzeciego zdjęcia to antena TMC w Polsce zbędne.
Na pierwszym zdjeciu masz tuner z kostką ma 6 przewodów
Pomarańczowe to can do zegarów
Szare to can do navi wpinasz w gniazdo 26pin brązowy masa, czerwony plus po stacyjce.
Jak niemasz zegarów z Full fisem i can to nie musisz podlączyć modułu TMC
Na pierwszym zdjeciu masz tuner z kostką ma 6 przewodów
Pomarańczowe to can do zegarów
Szare to can do navi wpinasz w gniazdo 26pin brązowy masa, czerwony plus po stacyjce.
Jak niemasz zegarów z Full fisem i can to nie musisz podlączyć modułu TMC
Navigation system MFD
Panowie pytnie mam, 26 wtykowe gniazdo nawigacji ktory pin to pin nr 1 ktory 26?
Potrzebuje takie informacje poniewaz nie kupilem ori kostki z ASO tylko wyciagnalem wklad kostki z licznika i mam zamiar to zrobic w troche tanszy sposob;)
Potrzebuje takie informacje poniewaz nie kupilem ori kostki z ASO tylko wyciagnalem wklad kostki z licznika i mam zamiar to zrobic w troche tanszy sposob;)
Navigation system MFD
masz te naklejki na mfd oznaczajace kostki (wejascia) to tam jest pokazanetygras pisze:Panowie pytnie mam, 26 wtykowe gniazdo nawigacji ktory pin to pin nr 1 ktory 26?

a jak nie to masz foto

Uploaded with ImageShack.us
Navigation system MFD
Wielkie dzieki krzyzak, a naklejki jakis madry czlowiek wszystkie zerwal...krzyzak pisze:masz te naklejki na mfd oznaczajace kostki (wejascia) to tam jest pokazane
Jeszcze jedno pytanie, gdzie blisko radia znajde syg ABS i jakie kolory maja te kabelki. Z syg wstecznego sobie poradze ale z ABS moze byc problem zeby go znalezc.
Navigation system MFD
sygnał wstecznego jest nie potrzebnytygras pisze:Z syg wstecznego sobie poradze ale z ABS moze byc problem zeby go znalezc.

A sygnał abs ja ciagnołem od pompy abs

sprawdz ilu pinowa masz kostke na pompie

Navigation system MFD
teraz to juz nie dam rady sprawdzic, zakladajac ze mam 25 pinowa to jakie kabelki ciagne?
Navigation system MFD
pierw sprawdz to powiem ktore piny od pompy i do jakich w 26 pinowej
wypnji i policz
jak bedziesz miał czas