Fotel kierowcy nie składa się
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam was, otóż mam problem kupiłem fotele do swojego golfa od a3 wszystko ładnie pięknie ale jest jeden problem. A mianowicie fotele maja z opcji easy entry, przy składaniu idzie do przodu siedzisko i oparcie. Do tej pory jest wszystko ok z tym, że jak chce je cofnąć z powrotem to oparcie ładnie idzie do tyłu i się blokuje natomiast siedzisko idzie ale nie blokuje się i wraca do przodu. Miał ktoś z was taki problem, poradzicie coś? Bo za chiny nie mogę dojść co jest nie tak. Chyba że można przełożyć siedzisko i oparcie do mechanizmu od starych moich siedzeń. Chociaż nie wiem czy jest to możliwe. Pozdrawiam:)
- Michal3113
- Nowicjusz
Wiem że temat już stary ale jeżeli rozwiązałeś problem to podziel się informacjami bo mam to samo, z tym że siedzenia są ori i działały cały czas dobrze do jakiegoś czasu. Początkowo siedzenie czasami się blokowało a czasami nie a teraz w ogóle nie chce się zablokować, tzn oparcie się blokuje ale nie siedzisko. No i przy składaniu siedzenie nie chce się całkowicie złożyć tzn siedzisko idzie do góry ale z nowu oparcie nie składa się całkowicie. Dodam że tylko z siedzeniem kierowcy mam taki problem. Ciężko cokolwiek znaleźć na ten temat Będę coś próbował sam zrobić ale nie wiem czy cokolwiek uda mi się naprawić
- peacenotwar
- Ma gadane
Też mam podobny problem. Fotele Easy Entry. Wszystko składa się i rozkłada, ale siedzisko nie blokuje się w pozycji dolnej. Wraca sobie do góry. Na szczęście blokuje się przód-tył. Wiem w czym tkwi problem. Jest taki zaczep po zewnętrznej stronie przy łączeniu siedziska i oparcia i on jest ułamany. Wiecie może gdzie to dostać, albo jak to się profesjonalnie nazywa?
Prowadniczka o której mowa.
Prowadniczka o której mowa.
Dokopałem się z Tym do serwisu mają sprawdzić numer części tylko ja będę zamawiał stronę odwrotną bo u nie jest uszkodzony fotel kierowcy
Ten element nazywa się " hebel " numer katalogowy to 1J3881606A prawy fotel pasażera, 1J3881605A lewy fotel kierowcy parzyste numery prawa strona nieparzyste lewa strona
- peacenotwar
- Ma gadane
O dzięki wielkie. Jeszcze jak tylko znajdę w cenie niższej od kompletnego fotela, to kupuję.
Mam takie pytanie w moim golfie fotel keirowcy podnosi się tylko oparcie a u pasażera oparcie i siedzisko, czy tak ma byc?
- peacenotwar
- Ma gadane
Obydwa siedzenia powinny się tak samo rozkładać. A nie jest któryś fotel wyjęty z innego samochodu?
Re: Fotel kierowcy nie składa się
Nie, obydwa są z jednego auta, dodam że są skórzane wiec a pewno chyba mają easy entry?