Szyby w mk2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
gniochu
ZADYMIAKA
ZADYMIAKA
Kontakt:

Szyby w mk2

Post autor: gniochu » pn sie 14, 2006 00:35

Mam problem z szybami. Mianowicie chodzi mi o szyby w drzwiach wersja 3D. W drzwiach mialem pozakladane takie plastykowe owiewki na szybach jak juz kupilem samochod, pewnie wiecie o ktore mi chodzi. Po wyjeciu tych owiewiek szyba w prawych drzwiach zrobila sie sporo luzna tzn. jak jade to stuka niemilosiernie w drzwiach i doprowadza mnie to do szalu, nawet jak sie dotknie palcami to czuc jej znaczny ruch w strone zewnetrzna poniewaz pochyla sie od srodka. I patrzac na uszczelka pionowa w drzwiach zaraz przy slupku za drzwiami pomiedzy nia a szyba jest pora szpara. Co moze byc tego powodem?? Nie wiem czy rozkrecac drzwi i tam jest cos nie tak czy uszczelka jest wywalona i trzeba zalozyc nowa. Bo jesli uszczelka to szkoda rozbierac drzwi i zrywac to ochornna folie. W prawych drzwiach natomiast po dzisiejszym dniu przestala mi sie odkrecac szyba tzn. jak sie kreci uchuli sie jakis 1cm i dalej jest opor nie idzie wogole w dol. :| co moze byc tego powodem?? Z gory dzieki za pomoc.

PozdróVWki :bigok: :bigok:

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » pn sie 14, 2006 00:42

gniochu pisze:W prawych drzwiach natomiast po dzisiejszym dniu przestala mi sie odkrecac szyba tzn. jak sie kreci uchuli sie jakis 1cm i dalej jest opor nie idzie wogole w dol. co moze byc tego powodem?? Z gory dzieki za pomoc.
możesz szukać nowego podnośnika do szyb(najlepiej oryginał używkę),bo prawdopodobnie zaraz ci linka strzeli albo już się linka nie zwija tak jak powinna.

Awatar użytkownika
gniochu
ZADYMIAKA
ZADYMIAKA
Kontakt:

Post autor: gniochu » pn sie 14, 2006 00:43

ck, napewno??

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » pn sie 14, 2006 00:59

Ja miałem to samo i przerabiałem niedawno,na początku chodziła ciężko aż wreszcie mogłem tylko odchylić z 2cm,no a później nie dało się jaj domknąć,ale kiedy zaczęło padać musiałem na hamca ją jakoś zamknąć i wtedy linka poszła.Najlepiej porozkręcaj i zobacz co się stało.Musisz sciągnąć tapicerkę i dostać sie do podnośnika.Jak będzies kupował to oryginał używkę,bo jak kupiłem w sklepie nówkę podróbę Topran-a to mi siadł po miesiącu.Teraz mam Febi,też podróbę ale od razu lepiej chodzi(lżej)w porównaniu do tej pierwszej.Zobaczymy jak sie bedzie spisywać dalej.Natomist szyba jak goniła tak goni w lewych drzwiach.Chyba juz nie przylega do uszczelak tak jak powinna.Tez z tym mam zamiar powalczyć

Awatar użytkownika
gniochu
ZADYMIAKA
ZADYMIAKA
Kontakt:

Post autor: gniochu » pn sie 14, 2006 01:02

ck, no wlasnie u mnie tez chodzila dosc ciezko, tzn opadac opadala ale tak jakby malymi skokami w dol nie palynnie, ale zakrecic ja bylo ciezko, a nie orientujesz sie ile moze kosztowac taki podnosnik? Bedzie pasowal od wersji 5D??

[ Dodano: Pon Sie 14, 2006 01:02 ]
aha a jak pozniej sobie poradzic z przyklejeniem tej folii z powrotem??

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » pn sie 14, 2006 01:12

Raczej nie będzie pasował od wersji 5d.Ja dałem za swój podnosnik Febi 40zł,a za używkę oryginalna wołał gościu na szrocie 50zł.
gniochu pisze:aha a jak pozniej sobie poradzic z przyklejeniem tej folii z powrotem??
Ja przykeiłem na taśmie dwustronnej i trzyma super,tylko nie odklejaj foli na samym dole(nie musisz),bo jak źle skleisz to później możesz mieć basen w aucie

Awatar użytkownika
gniochu
ZADYMIAKA
ZADYMIAKA
Kontakt:

Post autor: gniochu » pn sie 14, 2006 01:14

ck pisze:nie odklejaj foli na samym dole(nie musisz),bo jak źle skleisz to później możesz mieć basen w aucie
wogole nie odklejac folii z odlnej partii drzwi? ok spoko dzieki za info jutro moze zobacze co jest grane

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » pn sie 14, 2006 01:15

Postaraj się nie odklejać,a tu masz link na temat folii
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=29454

Awatar użytkownika
gniochu
ZADYMIAKA
ZADYMIAKA
Kontakt:

Post autor: gniochu » pn sie 14, 2006 01:16

ck, jeszcze raz dzieki

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pn sie 14, 2006 09:11

mi jak dzwonily szyby majac lekko uchylone przykleilem na silikon taka wlochata tasme izolacyna w szczeline gdzie chodzi szyba trzy kawalki po 5cm w kilku centymetrowych odleglosciach.i jest ok.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”