PozdróVWki
Szyby w mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szyby w mk2
Mam problem z szybami. Mianowicie chodzi mi o szyby w drzwiach wersja 3D. W drzwiach mialem pozakladane takie plastykowe owiewki na szybach jak juz kupilem samochod, pewnie wiecie o ktore mi chodzi. Po wyjeciu tych owiewiek szyba w prawych drzwiach zrobila sie sporo luzna tzn. jak jade to stuka niemilosiernie w drzwiach i doprowadza mnie to do szalu, nawet jak sie dotknie palcami to czuc jej znaczny ruch w strone zewnetrzna poniewaz pochyla sie od srodka. I patrzac na uszczelka pionowa w drzwiach zaraz przy slupku za drzwiami pomiedzy nia a szyba jest pora szpara. Co moze byc tego powodem?? Nie wiem czy rozkrecac drzwi i tam jest cos nie tak czy uszczelka jest wywalona i trzeba zalozyc nowa. Bo jesli uszczelka to szkoda rozbierac drzwi i zrywac to ochornna folie. W prawych drzwiach natomiast po dzisiejszym dniu przestala mi sie odkrecac szyba tzn. jak sie kreci uchuli sie jakis 1cm i dalej jest opor nie idzie wogole w dol.
co moze byc tego powodem?? Z gory dzieki za pomoc.
PozdróVWki

PozdróVWki
możesz szukać nowego podnośnika do szyb(najlepiej oryginał używkę),bo prawdopodobnie zaraz ci linka strzeli albo już się linka nie zwija tak jak powinna.gniochu pisze:W prawych drzwiach natomiast po dzisiejszym dniu przestala mi sie odkrecac szyba tzn. jak sie kreci uchuli sie jakis 1cm i dalej jest opor nie idzie wogole w dol. co moze byc tego powodem?? Z gory dzieki za pomoc.
Ja miałem to samo i przerabiałem niedawno,na początku chodziła ciężko aż wreszcie mogłem tylko odchylić z 2cm,no a później nie dało się jaj domknąć,ale kiedy zaczęło padać musiałem na hamca ją jakoś zamknąć i wtedy linka poszła.Najlepiej porozkręcaj i zobacz co się stało.Musisz sciągnąć tapicerkę i dostać sie do podnośnika.Jak będzies kupował to oryginał używkę,bo jak kupiłem w sklepie nówkę podróbę Topran-a to mi siadł po miesiącu.Teraz mam Febi,też podróbę ale od razu lepiej chodzi(lżej)w porównaniu do tej pierwszej.Zobaczymy jak sie bedzie spisywać dalej.Natomist szyba jak goniła tak goni w lewych drzwiach.Chyba juz nie przylega do uszczelak tak jak powinna.Tez z tym mam zamiar powalczyć
ck, no wlasnie u mnie tez chodzila dosc ciezko, tzn opadac opadala ale tak jakby malymi skokami w dol nie palynnie, ale zakrecic ja bylo ciezko, a nie orientujesz sie ile moze kosztowac taki podnosnik? Bedzie pasowal od wersji 5D??
[ Dodano: Pon Sie 14, 2006 01:02 ]
aha a jak pozniej sobie poradzic z przyklejeniem tej folii z powrotem??
[ Dodano: Pon Sie 14, 2006 01:02 ]
aha a jak pozniej sobie poradzic z przyklejeniem tej folii z powrotem??
Raczej nie będzie pasował od wersji 5d.Ja dałem za swój podnosnik Febi 40zł,a za używkę oryginalna wołał gościu na szrocie 50zł.
Ja przykeiłem na taśmie dwustronnej i trzyma super,tylko nie odklejaj foli na samym dole(nie musisz),bo jak źle skleisz to później możesz mieć basen w auciegniochu pisze:aha a jak pozniej sobie poradzic z przyklejeniem tej folii z powrotem??
Postaraj się nie odklejać,a tu masz link na temat folii
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=29454
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=29454