1.9 TDI BXE - 175km za 3200zł ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- WILMANowicz
- Nowicjusz
Witojcie,
mam w posiadaniu Golfa V plus 1.9 TDI 105km,
był chipowany w serwisie i obecnie ma ok. 130km, jednak już trochę brakuje.
Napisałem do firm które oferują mody, bo przyznam szczerze, że sam nic nie zmajstruje, bo poprostu się na tym nie znam.
DOSTAŁEM ODPOWIEDŹ OD FIRMY BRK-TUNING Z BYDGOSZCZY:
Ostatni 105KM z turbo od ARL wyszedl na 175KM
Koszty:
Turbo 1500zl, końcówka wydechu 200zl
Przerobienie wydechu oraz montaż turbo 600zl
Strojenie na hamowni 900zl
Czy taka oferta jest w miare bez zdzierstwa z ich strony?
Znalazłem na allegro turbine z ARL-a za 900 więc ewentualnie taka mógłbym im dostarczyc.
Pozdrawiam.
mam w posiadaniu Golfa V plus 1.9 TDI 105km,
był chipowany w serwisie i obecnie ma ok. 130km, jednak już trochę brakuje.
Napisałem do firm które oferują mody, bo przyznam szczerze, że sam nic nie zmajstruje, bo poprostu się na tym nie znam.
DOSTAŁEM ODPOWIEDŹ OD FIRMY BRK-TUNING Z BYDGOSZCZY:
Ostatni 105KM z turbo od ARL wyszedl na 175KM
Koszty:
Turbo 1500zl, końcówka wydechu 200zl
Przerobienie wydechu oraz montaż turbo 600zl
Strojenie na hamowni 900zl
Czy taka oferta jest w miare bez zdzierstwa z ich strony?
Znalazłem na allegro turbine z ARL-a za 900 więc ewentualnie taka mógłbym im dostarczyc.
Pozdrawiam.
Te turbo wg mnie to zdecydowanie za dużo sobie cenią i zrobienie z twojego 105konnego ok.170ps to jakos slabo mi sie widzi samym turbem...Ta końcówka wydechu to nie wiem po co. 175ps to wychodzi z ASZ po dobrym programie raczej
mkII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=557727" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=502105" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam szeroką stal serduszka 15" 4x100/ 7.5j i 8j
kolega ma bxe (105ps) po programie, więc bez przesady z tym asz
mi się wydaje, że cena zła nie jest. normalnie strojenie kosztuje koło 1200. Końcowy chyba tylko dla lansu. DP + montaż cena wydaje się być ok
z drugiej strony masz 70PS więcej za 3200zł, więc bez tragedii
mi się wydaje, że cena zła nie jest. normalnie strojenie kosztuje koło 1200. Końcowy chyba tylko dla lansu. DP + montaż cena wydaje się być ok
z drugiej strony masz 70PS więcej za 3200zł, więc bez tragedii
- WILMANowicz
- Nowicjusz
Nie chcę go zarzynać, więc myślę ze taka moc byłaby adekwatna, a i myśle ze da się troche uciąć z ceny.
No ja bym nie dał za turbo ARL 1500zł. BRD niektórzy handlują po ok. 1300 z kolektorem
mkII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=557727" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=502105" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam szeroką stal serduszka 15" 4x100/ 7.5j i 8j
-
- Gadatliwa bestia
Turbo od ARL można kupić w okolicy 1000zł cena za strojenie jest normalna i bardzo przyzwoita. Montaż to każdy sobie sam musi odpowiedzieć ja lubię grzebać przy aucie to wole zrobić to sam. Tak jak mówią te 200zł to nie wiem o co chodzi DP czy jakaś końcówka wydechu polerowaną bez sensu. Do tego przydało by się mocniejsze sprzęgło nie wiem jaka tam jest skrzynia 5 czy 6. Tak że jeśli uda się zrobić 170km to ok ale w plecy na seryjnym sprzęgle ze skrzyni 5 nie będzie masowało w plecy bo momentu będzie mało.
sluchaj, kup turbo od ASZ albo ARL'a np jakas sprawna uzywke. Ta za 1500 od arl'a to napewno tez nie jest nowa. Dogadaj sie z ta firma gdzi ebylo auto wczesniej chipowane to moze korekta bedzie duzo tansza. Nie pamietam na ile wydajen sa te pompki w tym BXE ale chyba ogarna moce 160-170 koni. Dasz to do tego tunera co auto bylo wczesniej robione to mysle ze wyjdzie taniej duzo. Jak zapakujesz suszare ASZ to napewno conajmniej 1000 zl bedzie taniej. Nie wiemy jeszcze ja tam wyglada sprawa z IC u ciebie - bylo cos zmieniane czy nie? Nie napalaj sie na wynik podany przez telefon ze bedzie 175 bo tak sie nie da. Wyjdzi iel wyjdzie. Nikt nie robi auta na dana moc tylko na tyle ile pozwalaja parametry. Poza tym jest jeszcze sprawa dwumasy i sprzegla. Jak zacznie sie slizgac przy 165KM to co bedziesz dalej koksował na 175KM??
Ja bym robił tak: turbo ASZ, plus korekta programu. Jest jeszcze zimno to moze wtedy wyjsc dosc ciekawy wynik a jak w lato bedzie puchł to bym wtedy pomyslal tylko o wiekszym IC co nie bedzie mialo wplywy na te mody poza tym ze w lato bedzie trzymał moc tą z hamowni.
Ja bym robił tak: turbo ASZ, plus korekta programu. Jest jeszcze zimno to moze wtedy wyjsc dosc ciekawy wynik a jak w lato bedzie puchł to bym wtedy pomyslal tylko o wiekszym IC co nie bedzie mialo wplywy na te mody poza tym ze w lato bedzie trzymał moc tą z hamowni.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- WILMANowicz
- Nowicjusz
Re: 1.9 TDI BXE - 175km za 3200zł ??
Sugerowałem sie tylko tym co napisał mi ten gość z firmy BRK. Czytałem i niby te wtryski wytrzymaja, wymieniłbym je na wieksze ale wtedy to napewno nie bedzie wydolny IC.wesol pisze:sluchaj, kup turbo od ASZ albo ARL'a np jakas sprawna uzywke. Ta za 1500 od arl'a to napewno tez nie jest nowa. Dogadaj sie z ta firma gdzi ebylo auto wczesniej chipowane to moze korekta bedzie duzo tansza. Nie pamietam na ile wydajen sa te pompki w tym BXE ale chyba ogarna moce 160-170 koni. Dasz to do tego tunera co auto bylo wczesniej robione to mysle ze wyjdzie taniej duzo. Jak zapakujesz suszare ASZ to napewno conajmniej 1000 zl bedzie taniej. Nie wiemy jeszcze ja tam wyglada sprawa z IC u ciebie - bylo cos zmieniane czy nie? Nie napalaj sie na wynik podany przez telefon ze bedzie 175 bo tak sie nie da. Wyjdzi iel wyjdzie. Nikt nie robi auta na dana moc tylko na tyle ile pozwalaja parametry. Poza tym jest jeszcze sprawa dwumasy i sprzegla. Jak zacznie sie slizgac przy 165KM to co bedziesz dalej koksował na 175KM??
A czym sie rożni ASZ(131km) od ARL(150km) poza mocami? Wydolnościa i tempem wstawania?
sprzęgło seria i myśle ze jesli nie bede grzał od dołu powiedzmy ruszanie spokojne a dopiero pozniej but to powinno wytrzymac, ale nosze sie z zamiarem zmiany na jednomas jak to pierdyknie.
Dostałem odpowiedź od tej firmy, jak napisałem ze sam zakupie turbo bo chyba 1500zl za suszarke to troche przydużo
Witam.
Na turbo mamy taka cenę ponieważ bierzemy ze sprawdzonego źródła z przebiegiem max 30tys.
Końcówka wydechu turbosprężarki, czyli początek wydechu jest inny i trzeba go przerobić, najlepiej usunąć tez katalizator.
jeżeli koniecznie chce Pan kupić turbo nie ma problemu, całość zrobimy za 1700zl
Co o tym myślicie?
kup turbo ASZ wystarczy. Bedzie o polowe tansze jak bedziesz bral uzywke. Reszte zostaw tak jak jest. Powinno wyjsc w okolicach 160-170 koni. Redukcje tez mozna dostac na allegro za 60 zl wiec nie problem. Reszte niech oni robią. Co do sprzegla to im mowisz ze maja tak poporwadzic niuton by ni eklekło szybko czy to bedziesz auto deptal czy nie. Po to jest strojenie miedzy innymi. Przeciez nie robisz programu po to by pozniej nie wciskac pedalu gazu.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- WILMANowicz
- Nowicjusz
Myslisz ze sam poradze sobie ze zmiana turbo? To jest plug&play?wesol pisze:kup turbo ASZ wystarczy. Bedzie o polowe tansze jak bedziesz bral uzywke. Reszte zostaw tak jak jest. Powinno wyjsc w okolicach 160-170 koni. Redukcje tez mozna dostac na allegro za 60 zl wiec nie problem. Reszte niech oni robią. Co do sprzegla to im mowisz ze maja tak poporwadzic niuton by ni eklekło szybko czy to bedziesz auto deptal czy nie. Po to jest strojenie miedzy innymi. Przeciez nie robisz programu po to by pozniej nie wciskac pedalu gazu.
Znalazłem takie turbo: http://allegro.pl/turbosprezarka-sharan ... 54986.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Chodzi Ci o taką redukcję tak? http://allegro.pl/przejsciowka-redukcja ... 07519.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A o co chodzi im w tej operacji "Końcówka wydechu turbosprężarki, czyli początek wydechu jest inny i trzeba go przerobić, najlepiej usunąć tez katalizator."??
Bo coś czuję że chcą mnie skroić :/
-
- Forum Master
- Kontakt:
pompki daja paliwa na 170-180KM mniej wiecej, wiec turbo ARL lub CAHA + DP 2.5 i spokojnie robisz ta granice , koszt 3200 nie jest najnizszy, mysle ze wiecej jak 2500 nie jest to warte z robota ...
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Musisz przerobic poczatek wydechu, bo niestety w turbo z arl czy asz jest inny niz u Ciebie i seryjny wydech nie podejdzie. Z tego co kojaze to w asz\arl wydech jest przykrecany do turbo na 3 sruby, a w bxe to chyba jesy v-band czy cos w tym stylu
- WILMANowicz
- Nowicjusz
no tez mi sie wydaje ze chce mnie skroić trochę i jeszcze chce wyrzucic kata co mi sie nie podoba do końca :-/spawacz pisze:pompki daja paliwa na 170-180KM mniej wiecej, wiec turbo ARL lub CAHA + DP 2.5 i spokojnie robisz ta granice , koszt 3200 nie jest najnizszy, mysle ze wiecej jak 2500 nie jest to warte z robota ...
czyli pupa - sam nic nie zrobie :/Mateusz1605 pisze:Musisz przerobic poczatek wydechu, bo niestety w turbo z arl czy asz jest inny niz u Ciebie i seryjny wydech nie podejdzie. Z tego co kojaze to w asz\arl wydech jest przykrecany do turbo na 3 sruby, a w bxe to chyba jesy v-band czy cos w tym stylu
Kolego szukaj turbo z ARL, a dlaczego, a dla tego, że turbo nie będzie pracowało na 100% swoich możliwości i zawsze będzie zapas. Po stronie kompresji wirnik ma o 2mm większy wirnik niż asz, do tego oska nie ma zwężenia pomiędzy wirnikami. Do przerobienia wydech i wywalenia egr fizycznie i softowo. Miałem regenerowaną turbo z asz i po 6 miesiącach odleciało, ośka się ukręciła. Teraz mam używkę arl i już 1,5 roku latam i zero problemów