Opaski na węże od wody
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Opaski na węże od wody
Witam !
Czy muszę stosować te opaski volkswagenowskie na gumowe węże od chłodnicy wody i inne króćce w razie potrzeby
Czy można założyć zwykle opaski ślimakowe i skręcić ?
A jak muszą być te volkswagenowskie to gdzie takie dostane bo te co mam mają już 25 lat i nie wyglądają za ciekawie.
Pozdrawiam !
Opaska vaolkswagenowska
Opaska ślimakowa
Czy muszę stosować te opaski volkswagenowskie na gumowe węże od chłodnicy wody i inne króćce w razie potrzeby
Czy można założyć zwykle opaski ślimakowe i skręcić ?
A jak muszą być te volkswagenowskie to gdzie takie dostane bo te co mam mają już 25 lat i nie wyglądają za ciekawie.
Pozdrawiam !
Opaska vaolkswagenowska
Opaska ślimakowa
Opaski na węże od wody
ja tam gdzie była potrzeba zakładałem zwykłe ślimakowe skręcane opaski i już po ok roku nie ma żadnego problemu czy to przy wężach paliwowych czy to jak piszesz od chłodnicy
Mój Mk4 =====> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504
-
- Mały gagatek
Opaski na węże od wody
też mnie się tak wydaje że to nie ma chyba za dużego wpływu
aczkolwiek patrzałem ostatnio do citroena z 2007 i w 2007 dalej stosowali te same opaski co te moje z '88
więc jakiś powód pewnie mieli
(chodzi pewnie o rozszerzalność cieplną tylko czy to faktycznie ma takie znaczenie)
aczkolwiek patrzałem ostatnio do citroena z 2007 i w 2007 dalej stosowali te same opaski co te moje z '88
więc jakiś powód pewnie mieli
(chodzi pewnie o rozszerzalność cieplną tylko czy to faktycznie ma takie znaczenie)
- marcindriver
- Ma gadane
Opaski na węże od wody
Ja polecam takie opaski: http://images.kangoo.pl/30915640/11250/ ... _55_mm.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; Są o niebo lepsze od tych ślimakowych. Opaskę ślimakową można bardzo łatwo "przeciągnąć" jeśli się nie ma czucia w rękach, a te mają większą wytrzymałość. Cena ich jest zbliżona do ślimakowej (groszowe sprawy). Mają jedną wadę: nie występują w bardzo małych rozmiarach, a więc przy przewodach paliwowych nie będą miały zastosowania, ale przy wężach do chłodnicy itp. są jak najbardziej ok .
-
- Mały gagatek
Opaski na węże od wody
dzięki wielkie za informację
nie paliwowego nie tykam
chodzi głównie o chłodnicę i ewentualnie pompa wody czy króćce przy wyjściu z głowicy
a tam jest co najmniej 30mm
Pozdro !
nie paliwowego nie tykam
chodzi głównie o chłodnicę i ewentualnie pompa wody czy króćce przy wyjściu z głowicy
a tam jest co najmniej 30mm
Pozdro !
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Opaski na węże od wody
U mnie nie zdały egzaminu zwykłę , ceikły w zimę
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
Opaski na węże od wody
Witam, zwykłe to znaczy ten volkswagenowski wynalazek ?
A co masz teraz kolego ? Pozdrawiam
A co masz teraz kolego ? Pozdrawiam
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Opaski na węże od wody
teraz mam vw w zime silnik byl cieply opaski sie rozszerzały i potem iepklo .
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
- lukasz_katowice2
- Nowicjusz
Opaski na węże od wody
Z doświadczenia nie polecam opasek " ślimakowych " i innego tego typu podobnych wynalazków najlepsze są " te stare " , nigdy nie puszczają i doskonale spełniają swoją role , jak takich nie możesz dostać to na szrocie praktycznie w każdym vw są takie . Dodatkowo one się nie psują pękają etc . Raz założyłem ślimakową to pękła po 2 miesiącach właśnie ze względów cieplnych.
- bordowa VW Jetta A2 1.6 PN 91r.
- Zielony VW T3 bundeswehra 2.0 Boxer Wiatrem chłodzony + skrzynia AGT ( for FUN ) 87 r.
- Zielony VW T3 bundeswehra 2.0 Boxer Wiatrem chłodzony + skrzynia AGT ( for FUN ) 87 r.