@Qto zgodnie z twoimi instrukcjami:
1. Włączylem światła - licznik się nie podświetla, włączniki...awaryjnych, grzania tylnej szyby, otwieranie klapki wlewu paliwa... tez nie
2. Wyciągłem włącznik świateł, włączylem światła i zobaczylem czy jest napięcie na kabelku szaro/żółtym pin 16... Napiecie było zatem jedziemy dalej.
3. Wyciągłem regulator natężenie podświetlenia (ściemniacz - to przy włączniku świateł) i zobaczylem czy jest napięcie na kabelku szarym, pin 3. Nie było. Wymienilem bezpiecznik nr 3 i dalej nic. Sprawdzilem czy jest napięcie na kabelku szaro/niebieskim, pin 5. Nie było. Pozniej odłączylem regulator i kawałkiem kabelka zmostkowalem piny 3 i 5... podświetlenie nie zadziałało a wiec ściemniacz chyba dobry.
Zatem dalej mamy nierozwiazany problem. Braklo mi czasu ale jutro cos porobie. Pisales aby postarac sie odpiać wtyczkę od zapalniczki i zobaczyc czy jest podświetlenie na liczniku i pozostałych elementach. Pytanie: jak sie dostac do tej wtyczki od zapalniczki? Mam cos zdemontowac czy co? A propos U mnie w aucie jest taki mały bajer ze mam do tego gniazda od zapalniczki podlaczone takie dodatkowe swiatla na nogi, i one napewno mi swieca bo sprawdzalem. Oczywiscie mam to nie podlaczone bo po co mi taki jakis dupiaty bajer hehe Ale napewno jakies napiecie w gniezdzie popielniczki jest bo jak wloze wtyczke z tych dodatkowych swiatel do gniazda popielniczki to mi swieca.
Napisze jeszcze moze taki maly szczegol a moze i nawet duzy. Gadalem z siostra i ona mi mowila ze jak jeszcze dzialalo te podswietlenie zegarow to ona jadac moim autem m.in. włączala podgrzewanie (byl ostry mroz) oraz gdy dodatkowo włączała wlacznik ogrzewania tylnej szyby to nagle te podswietlenie zegarow zgaslo (czyzby jakies przeciazenie?). Choc mi sie podczas jazdy pare dni pozniej zaswiecily te zegary ale to doslownie na ulamki sekund i zgasly...
Pozdrawiam i sie dalej nie poddaje
Oby tylko cos innego przy okazji w tym aucie nie popsuc