ocieranie przy skręcaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ocieranie przy skręcaniu
Witam mam taki problem przy jeździe powyżej 80km/h gdy zaczynam skręcać w prawo słychać ocieranie, tarcie a jak skręcam w lewo jest wszystko ok. Co to może być ? Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
łożyska wymieniałem więc to napewno nie to, zawieszeie mam założone teraz sportowe ale na seryjnym też to było, zgrzyt to nie jest to tak jak by coś ocierało tarło o jakąś część
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=61916 <<<< ---------- MK3 US by Rafiok
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
wewnętrzna część felgi nie trze ci o blachę osłaniającą tarcze od środka, zdejmij koło i zobacz czy nie masz flegi zarysowanej, tak własnie moze być jak skręca sie tylko w prawo,rafiok pisze:łożyska wymieniałem więc to napewno nie to, zawieszeie mam założone teraz sportowe ale na seryjnym też to było, zgrzyt to nie jest to tak jak by coś ocierało tarło o jakąś część
jak prosto lub w lewo to wtedy nie trze ....
poza tym miałem jeden jedyn przypadek kiedys w swoim mk1 wpadł kamień miedzy tą blache i tarczę i trało ale to niezależnie czy skręcąłem czy jechałem prosto
jak jedziesz wolno to też mniej sie buda trzęsie i opony mniej sie uginają to też może mieć lekki wplyw,rafiok pisze:ale wtedy to by tarło chyba niezależnie od prędkości, a jak jade wolno to tego nie ma, jutro zrzuce koło i zobacze
ja bym nie darował .... idź z latarką dzisiaj i zerknij na felge teraz
[ Dodano: Nie Sie 13, 2006 22:18 ]
z drugiej strony zastawiam się czy to napewno z przodu słychać, może tylko jest wrażnie że z przodurafiok pisze:Witam mam taki problem przy jeździe powyżej 80km/h gdy zaczynam skręcać w prawo słychać ocieranie, tarcie a jak skręcam w lewo jest wszystko ok. Co to może być ? Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
a to może być z tyłu łożysko ...