niestety juz duzo nie wycisniesz z tego motoru(nie licząc slupka ) bez wiekszych zmian (wtryski masz pewnie od asv skoro masz 140 ps) samo turbo nic nie da diesel na powietrzu nie jeździ -niestety hehehehdwajeden pisze:a zmieniając turo ze 130 ASZ do mojego jest jakaś poprawa mocy oczywiście u tunera
turbo z ATD DO ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
turbo z ATD DO ALH
turbo z ATD DO ALH
chyba nie ma wyjścia... szukam nowej turbiny byłem dziś pod autem już z delikatnym oporem zmienna chodzi... 3 razy czyszczona a na końcu wypiaskowana i nic ręce opadają katalizatora też nie ma,...
turbo z ATD DO ALH
ale to ta twoja turbina jakas lewa jest albo masz uklad wtryskowy kiepski ze wali ci sadza na turbine ,az tak czesto to sie garretty nie zapiekaja , a jak sie jezdzi dynamicznie to w ogóle nie ma problemu z zapiekaniem sie kierownic a raczej ze zapiekaniem sie sztangi w gruszce poprzez jej odwrotne ulozenie i przez to rdzewienie wymiana na nowa daje spokój na pare lat koszt nie duzy org z 150 pln i godzina roboty ze zmianadwajeden pisze:chyba nie ma wyjścia... szukam nowej turbiny byłem dziś pod autem już z delikatnym oporem zmienna chodzi... 3 razy czyszczona a na końcu wypiaskowana i nic ręce opadają katalizatora też nie ma,...
turbo z ATD DO ALH
wtryski musza sikać. Tu wymiana na kkk nie pomoze. Zamiast pakowac sie w nowe turbo wolalbym zalozyc 216.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
turbo z ATD DO ALH
więc tak wtryski z asv nie leją sprawdzane na stole na 100% u pompiarza stare wtryski lały ciężko zapalał teraz do razu... a jazdz zawsze dynamiczna 3tys zmieniam biegi i zawsze jak wracam pod górę pełny but odnośnie gruszki nówka w wakacje kupowałem... może już uszczelniacze w turbinie auto miesięcznie robi około 600km a niekiedy 1500 zależy od jazdy zawsze dynamicznie teraz jechałem i niby lekkie przeładowanie przy 2tys obrotów potem juz sie stabilizuje ale to kwestia czasu ale już jak wczoraj byłem pod autem wyciągłem gruszę jak dochodzi do góry to czuć już opór a na dole ok
turbo z ATD DO ALH
nic nie przychodzi na mysl. skoro w turbini enie ma wrzerów a pierscien jest prosty nie jakis sfatygowany to tylko wtryski maja tu kluczowa role co do zasyfiania kierowniczek. Chyba ze po wymianie wtryskow ten program nie ma uwzglednione tego i podlewa ropskiem niemilosiernie. Batorego za sobą nie masz??
turbo z ATD DO ALH
jest jak mocniej dam po gazie albo szybkie przyspieszenie na niskich obrotach to pości bąka albo szybki start z jedynki to widzę chmurę w lusterku....
turbo z ATD DO ALH
no to moze byc tak jak pisalem ze podlewa za duzo i to powoduje w pozniejszym czasie zapiekanie sie kierownic.
turbo z ATD DO ALH
ja mialem taki program na alh z wtryskami asv tyle zena 130 wystrugany ,jak chcesz to podrzuć logi tylko pelne to zobacze i porównam z moimi starymi jak to u ciebie wyglada -dawki wtysku ,doladowanie turbiny ,napiecie na nastawniku to te najwazniejsze - i napisz kto Ci program robił bo to tez wazne
turbo z ATD DO ALH
powiedz mi które blogi mam zrobić...
hej turbo kupione od kolegi co auto rozwalił turbo jest od ASZ 130 czy macie namiary na kogos co ma tanie przejściówki??
mogę jeszcze od niego kupić oryginalny waż pasowało by to do mnie jedna stronę tym normalnie dał na spinkę a droga na opaskę tylko chyba że wąż jest za szeroki ?
aha oznaczenie turbiny to GT 1749VB co jest a arl czy asz?
hej turbo kupione od kolegi co auto rozwalił turbo jest od ASZ 130 czy macie namiary na kogos co ma tanie przejściówki??
mogę jeszcze od niego kupić oryginalny waż pasowało by to do mnie jedna stronę tym normalnie dał na spinkę a droga na opaskę tylko chyba że wąż jest za szeroki ?
aha oznaczenie turbiny to GT 1749VB co jest a arl czy asz?
Re: turbo z ATD DO ALH
no to teraz wymieniaj te wtryski na 216 i wal pod 180-190 PS bo teraz to mozesz tylko z 10 -15 kucy wystrugać z tego co maszdwajeden pisze:turbo kupione z ARL 150 km na przyszły tydzień montaż i korekta...
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
turbo z ATD DO ALH
Trochę się odzim rozpędziłeś, na tej pompie nie wydoli na taką mocodzim pisze:no to teraz wymieniaj te wtryski na 216 i wal pod 180-190 PS
turbo z ATD DO ALH
powiecie mi warto zakładać czujnik 3 bar przed korekta wykorzysta to faktycznie bo podobno to co mam tylko pokazuje do 2500 i potem nawet nie będę wiedział jak turbo będzie przeładowało ?? tuner mi tak zaproponował ?
tylko mam ta starą wersję i nie wiem czy może byc ta wersja z końcówką c ona jest mniejsza...
tylko mam ta starą wersję i nie wiem czy może byc ta wersja z końcówką c ona jest mniejsza...