co do uszczelki drzwi to można pokusić się zakleić to jakoś silikonem... Zdjemij całą uszczelke i zobacz czy nie ma gdzieś tam korozji.. bo pod uszczelką możesz znaleźć dużo tego badziewia...J3L3N pisze:1.mi cieknie z uszczeli od strony kierowcy u gory! Jak sie tego pozbyc?Uszczelka pewnie slabo przylega:(Mozna ja jakos zrobic zbey bardziej przylegala?
2.Ostatnio zauwazylem ze mam mokro obok bezpiecznikow co to moze byc??
Powiem ze niemiam takiej gumy znajdujacej sie pod pokrywa silnika przez ktora przechodzi linka od klapy!Moze to byc to? czy moze nagrzewnica jest dziorawa?
jeżeli widać , że uszczelka jest już stara to można ją wymienić.. koszt nie duży a napewno pomoże..
co do wody przy bezpieczenikach to napewno cieknie przez tą linke od maski.. ja miałem tą gume i mi ciekło więc... znów silikon się kłania:) zrób prowizoryczną uszczelke silikonem od strony maski i od środka... zaklej dobrze i napewno pomoże...
jeszcze musisz popatrzeć pod tym plastikiem pod maską czy masz te wsszystkie gumowe uszczelki powkładane.. ja nie miałem jednej i po większym deszczu lub po jeździe w deszcze też woda zbierała mi się przy bezpiecznikach... znowu ten silikon:)
nie powiem , że najlepszym rozwiązaniem dla mnie było ściągnięcie całej wykładziny, wszystkich wygłuszeń i lanie wody wężem po uszczelkach, szybach, drzwiach itd... dopiero wtedy zlokalizowałem wszystkie ujścia...
polecam jeszcze lekturke:
http://vw-scene.info/porada22.html