vw bora climatronic
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
vw bora climatronic
witam. mam pytanie ktoś wie co można zaradzić? w moim aucie cos sie dzeje z ogrzewaniem poniewaz jak jade jest wszystko ok leci ciepłe powietrze a jak stane na chwile to odrazu leci zimne i jak zwiekszam temp to nie reaguje? ktos wie co to?
-
- VWGolf.pl Killer
vw bora climatronic
Na obrotach silnika masz szybszy przepływ płynu a jak stoji na wolnych obieg niewyrabia! Albo coś z przypchanym obiegiem albo nagrzewnica zabita!
vw bora climatronic
Może być też koniec pompy wody ,,,,
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Nowicjusz
Re: vw bora climatronic
Pompa wody zmieniam zawsze z rozrzadem i kupuję nowa i dobrej firmy wiem ze na tym sie nie oszczedza , a do zmiany mam jeszcze 40tys. predzej obstawiał bym ta nagrzewnice poniewaz samochód ma juz przelatane 440tys wiec nowa nie jest:) a czytałem cos jeszcze o tym co steruje klapami pod schowkiem po lewej stronie, z czerwoną dzwignia. tam cos można zmierzyć i wyczyśnic?
-
- VWGolf.pl Killer
vw bora climatronic
Możesz sprubować z tą klapką ale objaw typowy do zabitej nagrzewnicy sprawdz jeszcze poziom płynu!
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
vw bora climatronic
ajron_1991, spróbuj na zimnym silniku lekko przygazować - powinieneś usłyszeć chlupotanie (albo bulgotanie) z okolic konsoli środkowej. Jeśli go nie słychać w ogóle = zapchana/zarośnięta nagrzewnica.
vw bora climatronic
no bez jaj jakie chlupotanie????hayperekpo pisze:ajron_1991, spróbuj na zimnym silniku lekko przygazować - powinieneś usłyszeć chlupotanie (albo bulgotanie) z okolic konsoli środkowej.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
vw bora climatronic
grg474, jeśli lekko przygazujesz na zimnym silniku, tuż po zapaleniu, to słychać przez chwilę lekkie bulgotanie
vw bora climatronic
dziwne kilka golfów już mi przez rękę się przewinęło i pierwszy raz słyszę o czymś takim jak bulgotanie - powaga
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
vw bora climatronic
grg474, mi również (choć lwia część to bory) i we wszystkich dało się takie coś usłyszeć. W jednym jedynym przypadku była cisza kompletna i podobnie jak u ajron_1991 w czasie postoju szybko stygła nagrzewnica.
-
- Nowicjusz
NO być może a jest jakis sposób żeby wyjąć i sprawdzić można to zrobić jakoś samemu czy nie da rady.ile kosztuje takie czyszczenie? może mieliście juz takie wydatki:) ??
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Jak już rozbierzesz,to nie baw się w żadne czyszczenie tylko wymieniaj na nową(za dużo rozbierania na eksperymenty).ajron_1991 pisze:NO być może a jest jakis sposób żeby wyjąć i sprawdzić można to zrobić jakoś samemu czy nie da rady.ile kosztuje takie czyszczenie? może mieliście juz takie wydatki:) ??