szarpał teraz nie pali
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
szarpał teraz nie pali
Witam problem wyglada tak na początku samochód przerywał szarpał ciężko palił wczoraj chciałem odwieźć go do mechanika o dziwo zapalił normalnie zacząłem skrobać pochodził z 15, 20 minut i tyle zgasł i już nie odpalił czytałem ze cewka filtr paliwa kable zapłonowe pompa paliwa pytanie jest takie od czego zacząć nawet jeśli nie uda mi się tego zrobić samemu przyda mi się wiedza na konfrontacje z mechanikiem nie mam zaufanego w pobliżu a nie uśmiecha mi się cholowac go 40 km więc każda wiedza będzie przydatna z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam
szarpał teraz nie pali
fomek,pierwsze sprawdz czy jest iskra na siwecach i czy paliow dochodzi do wtrysku? pompe bedziesz słyszał po właczeniu zapłonu w baku a jak nie to sprawdz bezpiecznik.
szarpał teraz nie pali
dzisiaj zauważyłem ze pali na zimnym silniku jak się rozgrzeje gaśnie co nie zmienia faktu ze pracuje nie równo szarpie jak dodaje sie gazu na luzie
szarpał teraz nie pali
podobno przyczyna może być cewka jak się rozgrzeje nie daje prądu tylko jak to się odnosi do szarpania ?
szarpał teraz nie pali
fomek, masz gaz? szarpie na zimnym tez czy chodzi rowno? pierwsze zresetuj kompa przez rozpiecie klem jak bedzie zimny na 1h i sprawdz co sie bedzie dziac?
Kiedy wymieniałes . palec, kopułke ,swiece .kable?
Kiedy wymieniałes . palec, kopułke ,swiece .kable?
szarpał teraz nie pali
gazu nie mam na zimnym również chodzi nie równo rozpięcie klem nic nie da próbowałem w sumie to nie wymieniałem tych rzeczy golfika mam 2 lata po tym co sie oczytałem na pewno wymienię profilaktycznie i moze tam własnie jest problem
szarpał teraz nie pali
fomek, kopułka z palcem oko 60 zł kable roznie zalezy z jakiej firmy brał bym NGK lub BERU. ok 100zl . cewka na allegro 70 zl. swiece 80zl z NGK a wymiana u mechanika z od 50 -do 100. ja bym wymienił to sam bo to jest proste. popatrz sie pod maske w nocy, co tam sie dzieje na kablach i cewce czy sa jakies blyski?
szarpał teraz nie pali
samochód postał pod blokiem dzisiaj chciałem wymienic kopułke i palec bo były w strasznym stanie wymieniłem nic auto nie pali załozyłem stara kopułke i palec tez nic jaki moglem popelnic blad zle kable podpiac???
szarpał teraz nie pali
fomek, tu masz schemat kabli jak podpiac http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2345122.html" onclick="window.open(this.href);return false;
szarpał teraz nie pali
źle podpiołem pokombinowałem i jest ok wymieniłem kopułkę i palec i jest w porządku pali ładnie nie przerywa na rozgrzanym silniku dziękuje za rady pozdrawiam