Klapa bagażnika nie zamyka sie i brak oswietlenia bagazniak
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam
mam problem z zamykaniem klapy tylniej (golf IV kombi) raz zaskoczy a raz nie, zamknie sie klapa na 100% jak zamknę z kluczyka auto i rowniez mam problem z oswietleniem bagaznika, swiecilo a teraz juz nie swieci, sciagalem tapicerke klapy przeczyscilem wszystko.
mam problem z zamykaniem klapy tylniej (golf IV kombi) raz zaskoczy a raz nie, zamknie sie klapa na 100% jak zamknę z kluczyka auto i rowniez mam problem z oswietleniem bagaznika, swiecilo a teraz juz nie swieci, sciagalem tapicerke klapy przeczyscilem wszystko.
Jeżeli chodzi o oświetlenie to na 100% padł mikrostyk w zamku. Nie zaskakuje czyli nie zawsze się "zakleszcza", tak?
-
- Nowicjusz
Dzis poraz kolejny rozebralem i na sto % to zamek w ktorym jest mikrosyk( krancowka). samego mikrostyku nie wymontuje, trzeba caly zamek, a na allegro duzego wyboru nie ma niestety, stare, styrane uzwywki za prawie 100zl
Pajonczek90, Możesz popytać osób, które sprzedają Gofery na części.
-
- Mały gagatek
Kolego rozbierz obudowe zamka popsikaj wd-40 rozruszaj. U mnie wylecialo z zamka tona piasku i kurzu i to pomoglo
-
- Nowicjusz
w pierwszej kolejnosci wszystko przeczyscilem i wd40 tez uzylem i jak swiatla w bagazniku nie bylo tak nie ma i tak samo klapa raz zaskoczy i zamknie sie a raz nie
Kup cały tylny zamek za pare groszy, wymienisz i zacznie sie zamykać i lampka zacznie działać
OEM+ USA 25th Anniversary ==> viewtopic.php?f=89&t=395742
-
- Nowicjusz
dzis kolejny dzien zmagan z klapa, juz wszystko bylo ok, zamykla sie normalnie, no jedynie oswietlenia nie zrobilem ale wieczorem otwieram klape no i przy otwieraniu strasznie piszczy( dziwk wydobywa sie chyba z silniczka) bo innej mozliwosci nie widze i wrocilo wszystko do normy czyli raz sie zamyka a raz nie
-
- Nowicjusz
wszystko zriobione, podswietlenie i zamykanie, wymenilem zamek elek. pokazany wyzej na obrazku i zamek zamykania klapy w ktorym jest krancowka http://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=z ... 3996329802" onclick="window.open(this.href);return false;
wszystko spowodowanie zawilgoceniu(krancowka dostala w dupe)
wszystko spowodowanie zawilgoceniu(krancowka dostala w dupe)