Skąd wywala olej.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Skąd wywala olej.
Witam, mój problem zaczął sie zimą, a mianowicie, najaprawdobniej przez zamarzające odmę wywala mi olej, pytanie moje skąd, węże są raczej suche, najwięcej tego na dwóch pierwszy wtryskiwaczach i pod nimi, oleju mi duzo wywala, bo juz dwa razy dolewalem prawie litr, bo zaskoczyl mnie w trakcie jazdy kontrolka i skowyt.
-
- Ma gadane
Skąd wywala olej.
Nie widzisz? spod pokrywy zaworów. Albo z czujnika ciśnienia. Ściągnij z niego gumke, odpal silnik i obserwuj
Skąd wywala olej.
Mi wywalało bagnetem jak często ci wywala to odczep ten wąż z pokrywy zaworów i nie powinno wywalać mi pomogło
- alex_7692
- Gadatliwa bestia
Skąd wywala olej.
Poza tym że masz zamarzniętą odmę i ciśnienie nie ma gdzie uciekać i może to spowodować uszkodzenie silnika, poza tym że masz wszystkmo bruudne od oleju, który się smaży po rozgrzaniu i tym że w trakcie jazdy może Ci wywaliś i stracisz połowę oleju i będziesz jechał ze zbyt małą ilością to nic się nie stanie.. Wnisek taki żeby wyczyścić silnik, i udrożnić odme, sprawdzić stan oleju
Moje MKII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=452768" onclick="window.open(this.href);return false;
Skąd wywala olej.
Oj, żebym to ja raz zrobił. Już mam po prostu dość. a oleju to już, przez te dolewki ciągłe tyle się przewinęło
-
- Ma gadane
- alex_7692
- Gadatliwa bestia
Skąd wywala olej.
Może uszczelka pod pokrywą zaworów jest wypchnięta przez ciśnienie? U mnie tak było. Dopóki jej nie poprawiłem to pod nią kapało. Popraw, albo daj nową najlepiej, przeczyść odmę, wyczyść silnik i zobacz czy kapie jeszcze.
Moje MKII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=452768" onclick="window.open(this.href);return false;
Skąd wywala olej.
Uszczelkę pod pokrywą wywala włąśnie przez niedrożną odmę.
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW