Koło jednomaswe w golfie iv, szarpanie silnika.....

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

prezes0071
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: prezes0071 » sob sty 12, 2013 19:28

Witam,
Zakupilem Golfa IV kombi z silnikiem 101KM, z racji tego iz jezdzilem takim samym golfem tylko 110km to wiem jak one chodza jak pracuje silnik itp. Moj problem polega na tym, ze tak jak by silnik przenosil drgania do kabiny na jałowym biegu ale i nie tylko, najgorsze jest przy rozpedzaniu sie na biedu 1 2 3 jak juz ma duze obroty silnik to tak tego nie czuc ale na tych biegach tak jak by silnik rwał jest glosny jak by jakis ultra sportowy, do tego czuc wibracje na sprzegle a nawet lekko na gazie. Sprzedawca powiedzial ze zamontowal w nim zamiast kola dwumasowego to jednomasowe i tak jezdzil 2 lata przyzwyczajajac sie do takich drgan i szarpania silnika. Bylem dowiadywac sie u mechanika to stwierdzil ze prawdopodobnie moze to byc tak ze albo jest dwumasa walnieta, albo kolo jednomasowe zle wywazone, albo po prostu tak moze sie zachowywac na jednomasie lecz watpi w to ze az takie ostre rwanie silnika moze wystapic. Czy moze ktos z Was wie jaka moze byc tego przyczyna czy tez ma zamontowane kolo jednomasowe w swoim golfie i jak sie ono sprawuje. Jezeli mechanik stwierdzi ze kolo jest dowymiany to musze podjac decyzje czy wstawic drozsze dwumasowe czy jednomaswe. Jeden mechanik powiedzial ze potcjalny uzytkownik nie jest w stanie odczuc roznicy miedzy jednomasą a dwumasą natomiast drugi mechanik mowil ze jednemu wstawil do bmw jednomase i facet mowil zeby wyciagac i wkladac dwumase bo cala karoseria mu lata. Prosze o opinie na ten temat. Z gory dziekuje.

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
Kontakt:

Post autor: Adamm » sob sty 12, 2013 20:17

na jednomasie nie powinienes czuc roznicy , jesli to faktycznie idzie od sprzegla to kup zestaw valo na sztywnym kole dedykowany do tego auta

Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG

prezes0071
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Koło jednomaswe w golfie iv, szarpanie silnika.....

Post autor: prezes0071 » sob sty 12, 2013 21:01

Valo szukam szukam i nie moge znalezc, moze chodzi o valeo? jechales golfem na jednomasie 1.9 tdi? czy tak Ci sie wydaje?

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » sob sty 12, 2013 21:21

Zakładałem jednomasę zamiast dwumasy w kilku autach np. w A4,Golf IV itd. i nie było takich objawów.
Na Twoim miejscu podpiąłbym VAG-a i sprawdził,czy to nie jest coś innego.

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

prezes0071
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: prezes0071 » sob sty 12, 2013 21:30

to moze byc cos powazniejszego niz kolo ?

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
Kontakt:

Post autor: Adamm » sob sty 12, 2013 21:57

prezes0071, skoro Ci pisze zebys bral Valeo to wiem co mowie , zajmuje sie grupa vag i montowalem juz takie zestawy , a do tego sam jezdzilem na jednomasie

Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”