[mk2] Spadki napięcia?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] Spadki napięcia?
Witam.
Od pewnego czasu mam problem z tym że na biegu jałowym autko mi się trzęsie i obroty są chyba za niskie zarówno na gazie jak i na benzynie(nie mam obrotomierza żeby to sprawdzić). Wymieniłem gumę pod gaźnikiem, olej, filt oleju, filtr powietrza, filtr gazu, świece, przewody. Palec i kopułka są ok, poziom cieczy chłodzącej też.Poduszki pod silnikiem też. Dziś zauważyłem że obroty spadaja bardziej kiedy np.włącze światła mijania,jeszcze bardziej drogowe,jeszcze bardziej jak halogeny a po chwili wracają do normy. Czym może to byc spowodowane i jak mozna to sprawdzić i temu zaradzić.Z góry dzięki.Pozdro.
Od pewnego czasu mam problem z tym że na biegu jałowym autko mi się trzęsie i obroty są chyba za niskie zarówno na gazie jak i na benzynie(nie mam obrotomierza żeby to sprawdzić). Wymieniłem gumę pod gaźnikiem, olej, filt oleju, filtr powietrza, filtr gazu, świece, przewody. Palec i kopułka są ok, poziom cieczy chłodzącej też.Poduszki pod silnikiem też. Dziś zauważyłem że obroty spadaja bardziej kiedy np.włącze światła mijania,jeszcze bardziej drogowe,jeszcze bardziej jak halogeny a po chwili wracają do normy. Czym może to byc spowodowane i jak mozna to sprawdzić i temu zaradzić.Z góry dzięki.Pozdro.
[b]Volkswagen Team Łódź[/b]
Re: [mk2] Spadki napięcia?
a z samym zapalniem itp. nie masz problemu ?andy_lodz pisze:Od pewnego czasu mam problem z tym że na biegu jałowym autko mi się trzęsie i obroty są chyba za niskie zarówno na gazie jak i na benzynie
może silniczek krokowy pada ...
Cze ! jak widze jesteś z Łodzi tez walcze ze swoim golfikiem i obrotami ale jak nie dasz rady pojedź do goscia na Przybyszewskiego przy POLMO(obok komisu sam.) na wprost straży poż. podkręci Ci co trzeba za 20 - 30 zł . ja sam sie do niego wybieram podam Ci tel.601.826.357
Powodzenia !!
Powodzenia !!
lubie wiedziec co mam i czym jadę
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG
Dzięki. Krokowiec na 99.00% nie jak napisał Piotr2 ,gdzyż raczej jak by coś z nim było to silnik by nie pokazywał braku błędów. Trochę się boje jeżdzic do gosci którzy cośtam podkręcają,bo jezdziłęm keidys z 8 razy do gazowników, którzy ciągle cos regulowali i podkr ecali ale nie zauwazyli ze peknięta jest guma pod gaznikiem.
Jeszcze jedna rzecz:
Po przekreceniu kluczyka ?(bez odpalenia auta) słychac takie dziwne buczenie z nastawnika przepustnicy (tego białego po prawej stronie gaznika).Co to moze byc?Pozdro.
Jeszcze jedna rzecz:
Po przekreceniu kluczyka ?(bez odpalenia auta) słychac takie dziwne buczenie z nastawnika przepustnicy (tego białego po prawej stronie gaznika).Co to moze byc?Pozdro.
[b]Volkswagen Team Łódź[/b]
-
krzysiek2207
- Nowicjusz

Do andy_lodz, a czy nie masz tak że światło w całym aucie gaśnie i robi się mocniejsze (drgania napięcia) w miarę zmian (nawet delikatnych) obrotów tylko że ciągle ? u mnie to był padnięty regulator napięcia - poszukaj na forum - można go łatwo sprawdzić voltomierzem.
Z tym że nawet teraz jak jest OK, to na biegu jałowym np. po włączeniu świateł minimalnie maleją obroty - na obrotomierzu tego praktycznie nie widać, po czym wracają do normy.
Za to obroty w PN to temat rzeka ...
Do krzysiek2207, to może być jedno z dwojga - iskra lub mieszanka,
czyli jak sprawdzasz układ elektryczny i wymieniasz świece to warto obejrzeć reszte czyli kable, kopułkę i palec, no i w mk3 to jeszcze cewke,
jeśli elektryka OK, to warto sprawdzić czy problem występuje tylko na gazie czy na benzynie też i brniesz dalej ...
Z tym że nawet teraz jak jest OK, to na biegu jałowym np. po włączeniu świateł minimalnie maleją obroty - na obrotomierzu tego praktycznie nie widać, po czym wracają do normy.
Za to obroty w PN to temat rzeka ...
Do krzysiek2207, to może być jedno z dwojga - iskra lub mieszanka,
czyli jak sprawdzasz układ elektryczny i wymieniasz świece to warto obejrzeć reszte czyli kable, kopułkę i palec, no i w mk3 to jeszcze cewke,
jeśli elektryka OK, to warto sprawdzić czy problem występuje tylko na gazie czy na benzynie też i brniesz dalej ...
TDPower
-
krzysiek2207
- Nowicjusz

ppoll27 Wymieniłem świece, kable, kopółke, palec, czujnik temperatury i dalej nic skacze na benzynie ma troche mniejsze skoki wachają sie między 740 - 1000
I doszedł mi nowy problem wymieniałem czujnik temp. i był troche ciepły silnik w związku z czym wywaliło mi koło 1l płynu wkręciłem nowy czójnik dolałem wody na stan
i pojawił się problem z temperaturą mianowicie wskazówka rośnie do 110 wcześniej przy 95 załączał się wentylator teraz około 115 i po zejściu do 110 się wyłacza
co to może być dlaczego tak późno reaguje bo to chyba nie jest normalne wcześniej w dobrym korku temp nie przekraczała 100 a teraz przy zwykłej jeździe jest 110
wspomne jeszcze że jak wykręciłem stary czójnik to płyn wytrysnął i zalał mi ten czójnik na chłodnicy czy mogło mu się coś stać - z góry dzięki za podpowiedz i pozdrawiam
I doszedł mi nowy problem wymieniałem czujnik temp. i był troche ciepły silnik w związku z czym wywaliło mi koło 1l płynu wkręciłem nowy czójnik dolałem wody na stan
i pojawił się problem z temperaturą mianowicie wskazówka rośnie do 110 wcześniej przy 95 załączał się wentylator teraz około 115 i po zejściu do 110 się wyłacza
co to może być dlaczego tak późno reaguje bo to chyba nie jest normalne wcześniej w dobrym korku temp nie przekraczała 100 a teraz przy zwykłej jeździe jest 110
wspomne jeszcze że jak wykręciłem stary czójnik to płyn wytrysnął i zalał mi ten czójnik na chłodnicy czy mogło mu się coś stać - z góry dzięki za podpowiedz i pozdrawiam
Przyczyna może leżeć w czujniku- złe wskazania. Też wymieniłem czujnik, i na wskaźniku jest ok 100st. Wentylator włącza się i wyłącza, nie ma żadnych objawów przegrzania silnika. Czujnik jest firmy HP. A Twój?krzysiek2207 pisze:doszedł mi nowy problem wymieniałem czujnik temp. i był troche ciepły silnik w związku z czym wywaliło mi koło 1l płynu wkręciłem nowy czójnik dolałem wody na stan
-
kamil.wilk
- Mały gagatek

- Kontakt: