Witam.
Siada mi samoregulacja sprzęgła na lince. Czasami złapie i mam lekkie półsprzęgło.
Myślałem o rozebraniu tego, przeczyszczeniu itp. Pytanie tylko czy jak to otworzę to nie wyskoczy jakaś sprężynka czy coś takiego?
Pozdrawiam.
PS. Czy zamiast linki z samoregulacją można włożyć zwykłą linkę?
Samoregulacja sprzęgła - jak to wygląda?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
No właśnie działa w taki sposób, że czasami czuć poślizg sprzęgła. Jakbym jechał na półsprzęgle. Możliwe, że tak to działa?Dominik107 pisze:Jak padla ci samoregulacja na lince to juz nic nie zrobisz bo niestety naprawa tego nie jest mozliwa ale ja dostalem zamiennik z reczna regulacja. Masz szczescie ze to ci sie od razu zepsulo tak ze nie wysprzegla bo u mnie lekko popuszczalo i w taki sposob spalilem tarcze sprzegla.
Gdzie dostałeś linkę bez samoregulacji?
Pozdrawiam,
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
sebanr1, samoregulatora nie naprawisz kiedyś miałem przyjemność luknąć do środka i wszystko się rozleciało jakieś kuleczki i sprężynka
Kup zwykłą linkę z ręczną regulacją jest tańsza i nie robi takich jaj jak opisuje Dominik107, bo miałem tak samo w mk2 ale jurnąłem się wcześniej i tarcze uratowałem.
[ Dodano: 13 Sie 2006 10:00 ]
Dostać możesz ją w każdym sklepie motoryzacyjnym

[ Dodano: 13 Sie 2006 10:00 ]
Dostać możesz ją w każdym sklepie motoryzacyjnym
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]