witam
dzisia stałem się szczęśliwym (mam nadzieję że tak pozostanie) golfra mkIV, 115 km na pompowtryskach
niestety nie wiem jaki był lany olej a powinien być według specyfikacji vw 505 01
czy jeśli zaleje taki przy 157000 przebiegu będzie OK ???
druga sprawa to trochę jak by po przekroczeniu jakiś 2200 obrotów troszeczkę słabiej ciągnął - czy czeka mnei wymiana przepływomierza, n75 lub czyszczenie kierownic a może najlepiej powyminiać olej filtry (też paliwa) i później mędrkować czy możę to taka specyfika tych silników - wcześniej miałem na pompie tdi 90 kucyków ??
pozdrawiam
Jaki olej - silnik AJM w MK IV - szukałem ale za dużo postów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
mg-maciek, ja bym się jeszcze wstrzymał z tymi wymianami. Nie wiem jak jest w silnikach z pompowtryskiwaczami, ale ja mialem objawy zamulenia silnika, i winę ponosiło zanieczyszczenie ukłądu wtryskowego. Zastosowałem środek STP, i po 400 km różnica byla niewiarygodna. Do stracenia masz mniej niż 2 dychy i 25 litrów ropki. Może pomoże. Ktoś mnie o ten środek zapytał na innym z tematów, wytłumaczyłem dokładniej co to jest i co się działo, jeśli chcesz to zajrzyj tutaj.mg-maciek pisze:przekroczeniu jakiś 2200 obrotów troszeczkę słabiej ciągnął
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
Myślę, że spróbować nei zaszkodzi.
powymieniac i diagnoza dynamiczna - jak bedzie w miare OK przyjrzec sie katalizatorowi.mg-maciek pisze:druga sprawa to trochę jak by po przekroczeniu jakiś 2200 obrotów troszeczkę słabiej ciągnął - czy czeka mnei wymiana przepływomierza, n75 lub czyszczenie kierownic a może najlepiej powyminiać olej filtry (też paliwa) i później mędrkować czy możę to taka specyfika tych silników - wcześniej miałem na pompie tdi 90 kucyków ??
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB