falujące obroty golf 4 1.4 16v
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
krokowy to nie jest, bo mam go łącznie z przepustnicą. a był juz wymieniany na nowy i nic to nie dało:/ (nowy zamiennik) moglem kupic w sumie jakas przepustnice ze szrotu, ale VDO. ale mechanik tez mowi, ze to nie jest przepustnica, bo nie mozliwe, zeby dwie byly zepsute.
U mnie też falowały obroty i najpierw wyczyściłem przepustnicę, ale słabo wyczyszczona była bo problem wrócił po chwili. Po wymianie na nową problemu do dnia dzisiejszego nie wystąpił. ( rok od wymiany)
-
- Nowicjusz
Witam chcę się podpiąć pod temat bo już nie wytrzymuję 3 dni temu się nasiliło i nie wiem co mu jest,
dodaję filmiki z dzisiejszego rozruchu porannego:
" onclick="window.open(this.href);return false;
tu jak przejechałem jakieś 100 metrów i na się zaczyna:
no a tu jak przejechałem jakieś 800-1000 metrów i parkowanie sam gaśnie dodam trochę długi filmik sorki
no i ostatnie sobie zapaliłem przygazowałem lekko i sobie zgasł
dodam że wentylacja włączona na 3 światła mijania załączone i radyjko,
wczoraj wieczorem było jeszcze gorzej przy wciśnięciu sprzęgła i próbie ruszenia gasł,
a no i światła też przygasały jak tak sobie falowało, ten filter węglowy też cyka cały czas.
Już mi po prostu sił brakuje na ten samochód
Dodatki wymienione:
- przepustnica, 6 miesięcy
- reduktor do gazu, 6 miesięcy
- lambda, 6 miesięcy
- czujnik temperatury cieczy, 2 miesiące
- świece i kable, rok temu
no i nie wiem co jest uszczelek nie wymieniałem ale może spróbuję bo już nie wytrzymuję.
POMÓŻCIE KTOŚ BŁAGAM
dodaję filmiki z dzisiejszego rozruchu porannego:
tu jak przejechałem jakieś 100 metrów i na się zaczyna:
no a tu jak przejechałem jakieś 800-1000 metrów i parkowanie sam gaśnie dodam trochę długi filmik sorki
no i ostatnie sobie zapaliłem przygazowałem lekko i sobie zgasł
dodam że wentylacja włączona na 3 światła mijania załączone i radyjko,
wczoraj wieczorem było jeszcze gorzej przy wciśnięciu sprzęgła i próbie ruszenia gasł,
a no i światła też przygasały jak tak sobie falowało, ten filter węglowy też cyka cały czas.
Już mi po prostu sił brakuje na ten samochód
Dodatki wymienione:
- przepustnica, 6 miesięcy
- reduktor do gazu, 6 miesięcy
- lambda, 6 miesięcy
- czujnik temperatury cieczy, 2 miesiące
- świece i kable, rok temu
no i nie wiem co jest uszczelek nie wymieniałem ale może spróbuję bo już nie wytrzymuję.
POMÓŻCIE KTOŚ BŁAGAM
Sprawdż ten egr wężyk który idzie od serwa i wyciągnij go przy takim czymś http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/96a ... fe8e5.html" onclick="window.open(this.href);return false; i zatkaj wężyk czyms i sprawdz reakcje jak chodzi.
No dobra to wyciągnąłem ten wężyk co idzie od serwa przy tym egr i zatkałem oba otworki,
no i było tylko tyle że obroty skakały między 600 a 1000 obrotów a jak przydusiłem do 2000-2500,
to po prostu się zakrztusił a jak puściłem to zgasł.
no i było tylko tyle że obroty skakały między 600 a 1000 obrotów a jak przydusiłem do 2000-2500,
to po prostu się zakrztusił a jak puściłem to zgasł.
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Porządna diagnostyka i nic więcej.
Dużo porobione. Pozostało wymienić map sensor jak już tak się wziąłeś za wymienianie.
Dużo porobione. Pozostało wymienić map sensor jak już tak się wziąłeś za wymienianie.
Znalazłem coś takiego czy się będzie nadawać:
http://motoplatforma.com/index.php?p593 ... t-skoda-vw" onclick="window.open(this.href);return false;
czy lepiej kupić HELLA z inter cars
http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic ... kod=BBE753" onclick="window.open(this.href);return false;
które lepiej bo pierwsze jest tanie, a w drugim jest dość drogo za ten kawałek plastiku.
No a co do tej diagnostyki to nie wiem gdzie jechać bo tu u mnie nie ma normalnego mechanika,
wszystko robię samemu tylko przepustnice byłem adoptować a tak resztę sam wymieniam.
http://motoplatforma.com/index.php?p593 ... t-skoda-vw" onclick="window.open(this.href);return false;
czy lepiej kupić HELLA z inter cars
http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic ... kod=BBE753" onclick="window.open(this.href);return false;
które lepiej bo pierwsze jest tanie, a w drugim jest dość drogo za ten kawałek plastiku.
No a co do tej diagnostyki to nie wiem gdzie jechać bo tu u mnie nie ma normalnego mechanika,
wszystko robię samemu tylko przepustnice byłem adoptować a tak resztę sam wymieniam.
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Spoko bynajmniej coś działasz a nie siedzisz z założonymi rękoma
Co do czujnika jak widać zamiennik jest sporo tańszy
Co do czujnika jak widać zamiennik jest sporo tańszy
No nic jutro pojadę do kumpla na warsztat pod kompa się podłączyć i zobaczymy co wyskoczy,
tylko czasu coraz mniej bo w tym roku budowa chatki mnie czeka i żonka nie pozwala,
już tak kasą szastać na wszystkie strony hehe
tylko czasu coraz mniej bo w tym roku budowa chatki mnie czeka i żonka nie pozwala,
już tak kasą szastać na wszystkie strony hehe
Ok to byłem na diagnostyce siedzieliśmy godzinę i pupa dalej wariuje,
dodam że jak się nagrzał to ustało, ale szarpał podczas jazdy,
teraz błędy co pokasowaliśmy:
519, 522, 525, 516
już nie wyskakują
i teraz błąd numer 1087 nie można ustawić przepustnicy czy cośtam takiego ,
stwierdziliśmyt że gdzieś dostaje lewe powietrze bo jak równo trzymałem gaz wciśnięty to sobie skakały obroty
i jutro chcemy sprawdzić gdzie czy jest taka opcja z tym lewym powietrzem, no i mechanik powiedział że może przy ssącym
teraz chcę sie was poradzić czy tak może być.
Jeszcze chcemy sprawdzić czy świec nie zalewa gdzieś.
CZEKAM NA WASZE SUGESTIE I PORADY
dodam że jak się nagrzał to ustało, ale szarpał podczas jazdy,
teraz błędy co pokasowaliśmy:
519, 522, 525, 516
już nie wyskakują
i teraz błąd numer 1087 nie można ustawić przepustnicy czy cośtam takiego ,
stwierdziliśmyt że gdzieś dostaje lewe powietrze bo jak równo trzymałem gaz wciśnięty to sobie skakały obroty
i jutro chcemy sprawdzić gdzie czy jest taka opcja z tym lewym powietrzem, no i mechanik powiedział że może przy ssącym
teraz chcę sie was poradzić czy tak może być.
Jeszcze chcemy sprawdzić czy świec nie zalewa gdzieś.
CZEKAM NA WASZE SUGESTIE I PORADY
Czasami jak faluje obrotami to przyczyną może być niedomykający się EGR.
No dobra a jak to sprawdzić że się się domyka no i jaki powinienem mieć bo znalazłem taki
http://zdjecia.autoczesci-mm.pl/EGR/88010.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; \
a mam ten okrągły w aucie
http://zdjecia.autoczesci-mm.pl/EGR/88010.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; \
a mam ten okrągły w aucie