Centralny zamek i szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Centralny zamek i szyby
Mam problem w mk3, przy zamykaniu auta z kluczyka otwierają się wszystkie szyby lub sama od kierowcy, przy otwieraniu domykają się, wystarczy delikatnie przekręcić kluczyk i tak się dzieje golf 4d, dodam jeszcze że czasami po otwarciu się szyb nie można ich normalnie zamknąć z guzika
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
-
- VWGolf.pl Killer
-
- VWGolf.pl Killer
-
- VWGolf.pl Killer
Centralny zamek i szyby
Sprawdz jeszcze bezpieczniki i kable przy zawiasach w drzwiach czesto się łamią i w tedy szyby głupieją
- Paweł Marek
- V.I.P.
Centralny zamek i szyby
.Tomek., kable w przelotach do dzrwi najpierw do sprawdzenia szczególnie masoe, ale to raczej nie to.
Masz jakieś info czy to nowa awaria czy jest o kiedy masz to auto, czy szyby były w aucie od nowości czy ktoś je dokładał.
Sprawdź czy nie odwrotnie działają z przycisków w dzwiach, czasem przekładki szyb z anglików takie chece dają.
Weź jeszcze taki test zrób: odnajdź w wiązce do drzwi kierowcy w gumie osłaniającej kabel szary i zielony (lub szaro czerwony i zielono czerwony) idące koło siebie do jednej wtyczki w słupku. Szary jest zamykający - kiedy podasz na niego plus z aku szyby i central mają się zamknąć, podając plus na zielony mają się otworzyć. Porób te testy i opisz będziemy radzić, generalnie jeśli silniki szyb działają odwrotnie zarówno z przycisków jak i z kluczyka to trzeba silniczki wymontować i przykręcić je odwrotnie - wzdłuż osi o 180 stopni obrócić - wszystkie. Jeśli z kluczyka odwrotnie a z przycisków prawidłowo to trzeba będzie pozamieniać kable zamykając z otwierającymi - ale przy modułach szyb nie przy mikrowłącznikach w zamkach
Masz jakieś info czy to nowa awaria czy jest o kiedy masz to auto, czy szyby były w aucie od nowości czy ktoś je dokładał.
Sprawdź czy nie odwrotnie działają z przycisków w dzwiach, czasem przekładki szyb z anglików takie chece dają.
Weź jeszcze taki test zrób: odnajdź w wiązce do drzwi kierowcy w gumie osłaniającej kabel szary i zielony (lub szaro czerwony i zielono czerwony) idące koło siebie do jednej wtyczki w słupku. Szary jest zamykający - kiedy podasz na niego plus z aku szyby i central mają się zamknąć, podając plus na zielony mają się otworzyć. Porób te testy i opisz będziemy radzić, generalnie jeśli silniki szyb działają odwrotnie zarówno z przycisków jak i z kluczyka to trzeba silniczki wymontować i przykręcić je odwrotnie - wzdłuż osi o 180 stopni obrócić - wszystkie. Jeśli z kluczyka odwrotnie a z przycisków prawidłowo to trzeba będzie pozamieniać kable zamykając z otwierającymi - ale przy modułach szyb nie przy mikrowłącznikach w zamkach
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Centralny zamek i szyby
Pweł jest tak auto to golf 3 5d, 93 rok wersja europe czy coś takiego w jednych rękach od 6 lat, w tym roku przejął go mój szwagier, dawniej wszystko wyło ok od jakiegoś czasu zaczęły się odsuwać te szyby i ogólnie problemy z centralnym i z tym odsuwaniem, kable sprawdzałem i wyglądają ok, dokładane nic nie było wsio ori, z przycisków działają ok, hu. z tym domykaniem szyb, byle by się tylko dało normalnie zamknąć i otworzyć auto bez odsuwania się szyb przekręcisz delikatnie kluczyk i już otwiera szyby i zamyka auto. Wymontowałem całą kostkę z klamki ta na 3 kable która ma 2 że tak to nazwę włączniki, naciszniesz delikatnie jeden i momentalnie zamyka auto i odsuwa szyby naciskam drugi to otwiera auto i domyka szyby
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Centralny zamek i szyby
ja mam golfa 3 i przy otwieraniu auta z pilota tez szyby szly w dól samoczynnie gdzies ktos na forum na pisal ze w moim aucie szyby i centralny zamek jest razem polączone i problem to zamarzajaca pompka centralnego zamka i faktycznie tak bylo wymienilem pompke i jest ok.