Chce kupic jakies audio kuzynowi do seicento
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Chce kupic jakies audio kuzynowi do seicento
tak jak w temacie, chcialbym cos fajnego wstawic kuzynowi do seicento. kuzyn jest mlodziutki i chce zeby mu w miare glosno dudnilo.
radyjko CD kolo 400zl
glosniki 6/9 do 150zl
co polecicie
radyjko CD kolo 400zl
glosniki 6/9 do 150zl
co polecicie
- Piter.5
- Użytkownik
- Kontakt:
takie glosniki to dobre rozwiazanie,lecz przy duzej mocy beda sie przesterowywac,lepiej graly by nawet osobno dwa glosniki niskotonowe i dwa gwizdkii, razem zamontowac w deske-polecam zestaw magnata ultra 216 za ok.150zł.(tylko nie wiem czy wejdzie tam glosnik o srednicy16,5cm)Przy zakupie glosnikow zwroc uwage na pasmo przenoszenia im ten zakres zaczyna sie nizej tym lepszy bedzie bass np;Pasmo 38 Hz - 21 kHznp.(parametry tego zestawu magnata) Radyjko- jakiegos Pioneera z mp3glosniki 6/9 do 150zl
a to moje autko: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=58349
Jak ten magnat ultra zejdzie do 38 hz to po co montować subwofery?Człowieku papier przyjmnie wszystko co tam markietingowiec napisze.Ultra to prawie najniższa seria Magnata(jak ktoś chce Magnata to ewentualnie wersję Clasic,ale ona jest 2x droższa).Głośnik z tyłu to jest bezsensowne rozwiązanie(ciekawe czy idziesz na koncert i stoisz tyłem do sceny).Jeśli ktoś słucha tylko techno i inne elektroniczne gatunki muzy i nie zależy mu na "bazie stereo"to może wsadzić głośniki na tylną półę(oczywiście nie tą orginalną tylko z płyty MDF stabilnie zamocowaną),ale koszty będą podobne do subwofera w skrzynce.Co do montazu 16 w drzwiach to jak najbardziej taką formę polecam(może nawet 2x16 na jedne drzwi),a gwizdek na słupek.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie nie. glosniczki beda w tyle bo nikt nie bedzie sie bawil w "boczki". jak idziesz na koncert to glosniki masz przed soba a nie po bokach wiec na szybie ich nie zamontuje zeby bylo tak jak na koncercie!!! zaloze sie ze wiekszosc z was ma w polce. chce tylko wiedziec jakiej firmy ewentualnie jaki model polecicie, to samo z radiem.
Dziwię się ,że pytasz się na forum o sprzęt i montaż ,a jak ktoś dobrze poradzi to i tak robisz swoje , więc po co pytasz wejdź na allegro i wpisz HYPER MEGA TURBO BAS SUPER NIEMIECKA JAKOŚĆ i kupuj (acha nie zapomnij wpisać TANIO,a nawet SUPER TANIO).Darcyn pisze:nie nie. glosniczki beda w tyle bo nikt nie bedzie sie bawil w "boczki". zaloze sie ze wiekszosc z was ma w polce. chce tylko wiedziec jakiej firmy ewentualnie jaki model polecicie, to samo z radiem.
O ile się założysz że nie mam głośników w tylniej półce?powalla pisze:Dziwię się ,że pytasz się na forum o sprzęt i montaż ,a jak ktoś dobrze poradzi to i tak robisz swoje , więc po co pytasz wejdź na allegro i wpisz HYPER MEGA TURBO BAS SUPER NIEMIECKA JAKOŚĆ i kupuj (acha nie zapomnij wpisać TANIO,a nawet SUPER TANIO).Darcyn pisze:nie nie. glosniczki beda w tyle bo nikt nie bedzie sie bawil w "boczki". zaloze sie ze wiekszosc z was ma w polce. chce tylko wiedziec jakiej firmy ewentualnie jaki model polecicie, to samo z radiem.
Przyjmnę każdą cenę
Dokładnie jak wyżej po co pytasz skoro wiesz lepiej od nas?
przecież co my możemy wiedzieć.
"Nie kłuć się z głupkiem bo ludzie mogą pomylić kto jest kto"
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jakie zasugerujesz radio?? chlopak ma cholernie wyboista droge przed domem. ktora marka legitymuje sie dobrym antywstrzasem??Piter.5 pisze:)Przy zakupie glosnikow zwroc uwage na pasmo przenoszenia im ten zakres zaczyna sie nizej tym lepszy bedzie bass np;Pasmo 38 Hz - 21 kHznp.(parametry tego zestawu magnata) Radyjko- jakiegos Pioneera z mp3
a dla reszty zarozumialych tego forum swoja prosbe sprecyzuje tak:powalla pisze:wpisz HYPER MEGA TURBO BAS SUPER NIEMIECKA JAKOŚĆ i kupuj (acha nie zapomnij wpisać TANIO,a nawet SUPER TANIO).
pragne kupic 18letniemu kuzynowi jakis zestaw audio za +/- 600zl z czego glosniki 150zl. z racji tego ze ma seicento to glosniki w drzwi nie wchodza w rachube !! bo tam nie ma miejsca na nie. ma w desce rozdzielczej ale tam nie bede ingerowal. tez nie bedzie na nich siedzial wiec zostaje tylna polka!! bo co innego. polka w seicento jest taka a nie inna wiec jedyne sensowne rozwiazanie to glosniki owalne ktore tam pieknie pasuja!!
czyli zdecydowalem sie na CD i owale czy elipsy (roznie mowia).
teraz prosba do WAS jakiej firmy i jakie wybrac w tej klasie cenowej azeby to ladnie gralo.
pragne tez zaznaczyc ze auto nie bedzie bralo udzialu w zadnych konkursach car audio i nie bedzie autem pkazowym. tak jak pisalem chlopak jest mlody i od czasu do czsu moze najsc go ochota popisac sie przed kolega czy kolezanka (kto z was nie stracil tych lat z nosem w zeszycie WIE O CO CHODZI!!).
za uszczypliwe uwagi typu powalla, mag2k3, Z GORY DZIEKUJE
jesli chodzi o mnie to moja wiedza zatrzymala sie na kaseciakach a teraz w ogole nie mam audio bo wale upajac sie dzwiekiem wydobywajacym ze stożka
Hmm a kto tu jest uszczypliwy? to ty piszesz że większość ma głośniki w półce dla mnie np to niemal obraza bo wybacz, takie rozwiązanie wieje wiochą.
NIE chce cię urazić i nie bierz tego do siebie, takie jest po prostu moje zdanie.
Ja nie wiem czy dobrze zrozumiałem może źle przeczytałem, ale ty chcesz dać głośniki tylko z tyłu?
Przecież nie mogłeś wybrać gorszego rozwiązania, już lepiej by było chyba w tym podszybiu czy gdzie tam jest miejsce je wsadzić.
To co planujesz zrobić niestety nie ma prawa ładnie grać i jak tylko skończycie sam się o tym przekonasz.
Byłeś na tyle mądry że zanim kupić badziew typu „super hiper mega bass” najpierw zapytałeś więc daj sobie pomóc bo nie ma takich głośników które będą ładnie nagłaśniały samochód gdy będą umieszczone jedynie z tyłu jeszcze w tej cenie do 150 zł.
Kup tańsze radio i za to lepsze głośniki.
Panel można kupić ale są drogie to fakt, taniej wyjdzie zrobić je samemu a w dodatku większa radość.
Tu można kupić jak coś: http://www.basser.pl/podstrony/3produkc ... panele.htm
Nie musisz ich robić identycznych wystarczyło by zrobić kwadratową podstawę którą przykręcasz do samochodu (do blachy) i na to doklejone i skręcone jakiś okrągły dystans do którego przykręca się głośnik.
Średnia głębokość montażowa głośników 16,5 to jakieś 6cm
Nie wiem ile jest miejsca w tym wozie bo nie robiłem nigdy przy takim ale na bank będzie na tyle miejsca aby magnes głośnika się schował dzięki temu wystarczy odsunąć głośniki jakieś 2-3 cm.
Musiał bym zobaczyć jak to wygląda po zdjęci tapicerki a na pewno by się coś wymyśliło.
Wpychałem już głośniki w drzwi teoretycznie małe i zawsze się to udawało a dzwięk z dobrego zestawu w drzwiach jest naprawdę przyjemny.
Co do radia to nie da się powiedzieć jednoznacznie która firma najlepsza są lepsze i gorsze modele ale zwykle większe różnice widać przy większych cenach najniższe modele grają podobnie więc bierz radio które ci się bardziej spodoba, najlepiej brać z firm Alpine, Clarion, Pioneer, JVS, Kenwood poza te firmy bym raczej nie wychodził, teoretycznie z tych najtańszych modeli najlepszy laser mają pioneery ale nie widziałem nigdy testów co by to potwierdzały.
NIE chce cię urazić i nie bierz tego do siebie, takie jest po prostu moje zdanie.
Ja nie wiem czy dobrze zrozumiałem może źle przeczytałem, ale ty chcesz dać głośniki tylko z tyłu?
Przecież nie mogłeś wybrać gorszego rozwiązania, już lepiej by było chyba w tym podszybiu czy gdzie tam jest miejsce je wsadzić.
To co planujesz zrobić niestety nie ma prawa ładnie grać i jak tylko skończycie sam się o tym przekonasz.
Byłeś na tyle mądry że zanim kupić badziew typu „super hiper mega bass” najpierw zapytałeś więc daj sobie pomóc bo nie ma takich głośników które będą ładnie nagłaśniały samochód gdy będą umieszczone jedynie z tyłu jeszcze w tej cenie do 150 zł.
Kup tańsze radio i za to lepsze głośniki.
Panel można kupić ale są drogie to fakt, taniej wyjdzie zrobić je samemu a w dodatku większa radość.
Tu można kupić jak coś: http://www.basser.pl/podstrony/3produkc ... panele.htm
Nie musisz ich robić identycznych wystarczyło by zrobić kwadratową podstawę którą przykręcasz do samochodu (do blachy) i na to doklejone i skręcone jakiś okrągły dystans do którego przykręca się głośnik.
Średnia głębokość montażowa głośników 16,5 to jakieś 6cm
Nie wiem ile jest miejsca w tym wozie bo nie robiłem nigdy przy takim ale na bank będzie na tyle miejsca aby magnes głośnika się schował dzięki temu wystarczy odsunąć głośniki jakieś 2-3 cm.
Musiał bym zobaczyć jak to wygląda po zdjęci tapicerki a na pewno by się coś wymyśliło.
Wpychałem już głośniki w drzwi teoretycznie małe i zawsze się to udawało a dzwięk z dobrego zestawu w drzwiach jest naprawdę przyjemny.
Co do radia to nie da się powiedzieć jednoznacznie która firma najlepsza są lepsze i gorsze modele ale zwykle większe różnice widać przy większych cenach najniższe modele grają podobnie więc bierz radio które ci się bardziej spodoba, najlepiej brać z firm Alpine, Clarion, Pioneer, JVS, Kenwood poza te firmy bym raczej nie wychodził, teoretycznie z tych najtańszych modeli najlepszy laser mają pioneery ale nie widziałem nigdy testów co by to potwierdzały.
"Nie kłuć się z głupkiem bo ludzie mogą pomylić kto jest kto"