Wskaźnik doładowania turbiny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam mam problem bo dzisiaj zamontowałem wskaźnik doładowani turbiny do mojego 115-konnego ajma i wskaźnik po odpaleniu pokazuje -8 a podczas dynamicznej jazdy rośnie do -2 czy to jest prawidłowy odczyt czy po prostu w złym miejscu się wpiołem ?? dodam że wpiołem się trójnikiem w wężyk podciśnienia idący od zaworka do turbiny
Moje Mk 4 progres---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=437460" onclick="window.open(this.href);return false;
Bóg dał nam nogi po to żebyśmy doszli tam gdzie nie dojedziemy na glebie
Bóg dał nam nogi po to żebyśmy doszli tam gdzie nie dojedziemy na glebie
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
- Auto: Golf MK4
- Silnik: BUB
O wskaźniku doładowania było już sporo.
Przeczytaj to.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 3&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Źle się wpiąłeś dlatego taki odczyt w tych silnikach najlepiej wpiąć się w Egr/Kolektor ssący.
Przeczytaj to.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 3&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Źle się wpiąłeś dlatego taki odczyt w tych silnikach najlepiej wpiąć się w Egr/Kolektor ssący.
Ostatnio zmieniony sob gru 22, 2012 19:52 przez QQxQ, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Kolego sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie - wpiąłeś się w wężyk z podciśnieniem i wskaźnik pokazuje ci podciśnienie. Jeśli chcesz zmierzyć ciśnienie to musisz się wpiąć gdzieś w dolot za turbiną a najlepiej to prosto w kolektor dolotowy ale to sporo zamieszania ponieważ trzeba wyjąć kolektor aby opiłki z wiercenia nie wpadły do środka, ja już na dniach będę montował taki wskaźnik i króciec wkręcę w tą plastikową rurę która idzie do kolektora. Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości to polecam temat: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=82&t=290627" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam
Kolego sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie - wpiąłeś się w wężyk z podciśnieniem i wskaźnik pokazuje ci podciśnienie. Jeśli chcesz zmierzyć ciśnienie to musisz się wpiąć gdzieś w dolot za turbiną a najlepiej to prosto w kolektor dolotowy ale to sporo zamieszania ponieważ trzeba wyjąć kolektor aby opiłki z wiercenia nie wpadły do środka, ja już na dniach będę montował taki wskaźnik i króciec wkręcę w tą plastikową rurę która idzie do kolektora. Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości to polecam temat: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=82&t=290627" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam
Dzień dobry, krótkie pytanie: Boost Auto Gauge SM Peak jak ustawić (czy możliwe), aby po przekroczeniu 2.0b wskaźnik nie migał? Sygnał dźwiękowy już wyłączony.
Thx.
Thx.
- Paviarotti
- Lord GTI
Ral1n, chyba się nie da z tego co wiem. Niestety skala jest tylko do 2 barów, musiałbyś inny zegar kupić (są do 3 barów).
EDIT:
Ewentualnie zamiast PEAKa to Warning, bo on chyba nie mruga po przekroczeniu skali.
EDIT:
Ewentualnie zamiast PEAKa to Warning, bo on chyba nie mruga po przekroczeniu skali.
Raczej nie, warning ma chyba 1.2b ostrzeżenia i nie da się tego przestawić.
- Paviarotti
- Lord GTI
1,2b na pewno nie ma, bo u mnie pompuje więcej i nic się nie świeci. Poza tym jak dojdzie do ostrzeżenia w Warningu to świeci tylko diodka mała, a nie mruga cały zegar.
Ja sie w dolot wpiełem bo tam tylko mozna chyba ;p ale za to wkurza mnie drganie wskazówki i brzeczy jak jest od 1 do 1.5 bara. To wina taniego zegara czy czeego? kupiłem niby filterek taki ale to nic nie pomaga zegar nówka już 2 testuje i nadal to samo
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
- Auto: Golf MK4
- Silnik: BUB
Antonioo masz w zestawie Auto Gauge rozdzielacz do wpięcia w wężyki on w jednym odejściu ma "metalowe" zwężenie.
Ja zrobiłem to tak że z trójnogu zrobiłem przelotkę i mi to pomogło.
Ja zrobiłem to tak że z trójnogu zrobiłem przelotkę i mi to pomogło.
Qqxq, kurde faktycznie, wiesz ze ja tego nie zauważyłem? ponieważ tego trójnika wcale nie używałem. Założe i zobaczymy
Edit,
Qqxq, dzieki za porade znalazłem to zamontowałem zatkałem jeden wlot do trójnika wkrętem i wskazówka zegara juz nie drga pokazuje 1.5 bara i nic nie hałasuje. Nie zwróciłem uwagi na to
Edit,
Qqxq, dzieki za porade znalazłem to zamontowałem zatkałem jeden wlot do trójnika wkrętem i wskazówka zegara juz nie drga pokazuje 1.5 bara i nic nie hałasuje. Nie zwróciłem uwagi na to
1,5 bara ? Masz coś modzone w silniku ? W którym miejscu masz wpięty trójnik ?
-
- Forum Master
- Kontakt:
ASZ ma 1.4 prawie w serii , 1.5 w OB moze byc. EW chips na 1.55B
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213