Problem z odpaleniem mk2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Krzychu1510
- Nowicjusz
Problem z odpaleniem mk2
Witam Panowie. Mój problem wygląda następująco... Przedwczoraj wracając z pracy Gofer niestety zgasł, całe szczęście 200m od domu. Po pewnym czasie kręcenia padł mi w końcu roczny notabene akumulator Wepchałem autko na podwórko i po krótkich oględzinach silnika zauważyłem że kopułka nie jest na swoim miejscu. Odpieła się dolna spinka i kopułka poszła do góry przez co połamał się palec. Po wczorajszym zakupie i wymianie nowej kopułki i palca golf kręci ale wciąż nie odpala... Kable do świec podpinałem pod nową kopułkę oczywiście tak samo jak było we starej. Gdzie może tu leżeć przyczyna?
- Krzychu1510
- Nowicjusz
- Krzychu1510
- Nowicjusz
Problem z odpaleniem mk2
nie mam luźnej świecy do sprawdzenia tego i klucza do wykręcenia którejś ze świec z silnika. Skrzynka z narzędziami dopiero pod choinką
Jakiś inny sposób na sprawdzenie iskry?
Jakiś inny sposób na sprawdzenie iskry?
- Krzychu1510
- Nowicjusz
Problem z odpaleniem mk2
Ściągnąłem główny kabel WN z kopułki przyłożyłem go do masy i iskra jednak jest i to konkretna. Jakieś pomysły?
Problem z odpaleniem mk2
sprawdź czy na pewno dostaje typowo na świece iskrę
Kto SmarujeTen Jedzie
AUS LIEBE ZU DEN AUTOS DER GRUPPE "VAG"
Volkswagenwerk AktienGesellschaft
AUS LIEBE ZU DEN AUTOS DER GRUPPE "VAG"
Volkswagenwerk AktienGesellschaft
- Paweł Marek
- V.I.P.
Problem z odpaleniem mk2
Krzychu1510, sądze że jednak pomyłkę zrobiłeś zakładając kable , kolejność 1-3-4-2, licząc w prawo początek od znaku na aparacie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Krzychu1510
- Nowicjusz
Problem z odpaleniem mk2
Faktycznie pomieszałem kable a byłem pewien ze akurat to jest w porządku. Najważniejsze że autko odpaliło. Co prawda nie załapał od razu ale po pewnym czasie kręcenia w koncu zaskoczył mała przejażdżka i wszystko wróciło do normy!