Witam!
Mam ostatnio problem z moim autkiem. Mianowicie gdy ruszam nim to silnik w ogóle nie ma werwy. Gdy go przydusze na sprzęgle to tak jakby kaszle i nie może się pozbierać. Dopiero jak dam gaz do dechy to łaskawie wejdzie na obroty. Najgorzej jest przy cofaniu na podjeździe. Auto w trasie sprawuje się tak jak powinno. Nie szarpie nie dławi. Najgorzej jest jak nie dodam gazu przy ruszaniu ze skrzyżowania zanim puszcze sprzęgło. I czasem się zdarza że jak stoję na skrzyżowaniu gdy silnik ma ok 900 rpm i jak dodam gazu tak do 1500 rpm i puszczę to oz sam zgaśnie albo spadnie do 500 rpm podławi pokaszle i wróci do 900. Przepustnica była czyszczona jakiś miesiąc temu. Czy problemem mogą by świece i kable? bo tego od kupna samochodu tj sierpień. nie wymieniałem.
VW Bora 1.6 SR + LPG silnik dławi się na wolnych obrotach.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Te objawy są na gazie czy na benzynie? Bo ja miałem tak na gazie wogóle prawie nie miał mocy potrafił nawet zgasnąć podczas jazdy.
-
- Nowicjusz
Na benzynie i na gazie. Dziś odbyłem długą przejażdżkę po autostradzie to jak silnik się zagrzał to nawet z tym problemu nie było. Gorzej jak jest zimny.