[all vw] KONSERWACJA PODWOZIA

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Bordos
Ma gadane
Ma gadane

[all vw] KONSERWACJA PODWOZIA

Post autor: Bordos » wt sie 08, 2006 22:55

Witam!!

Po ostatniej wizycie w serwisie, gdzie mialem okazje obejzec podwozie mojego gofera, stwierdziłem że koniecznie potrzeba je zakonserwowac przed zimą. Problem w tym, że nie mam kasy zeby go na konserwacje oddac, i niemam dostępu do żadnego kanału ( wszystkie zniszczone przez nowe osiedla...)

Czy malowanie podwozia na aucie podniesionym lewarkiem ( malowac w 4 etapach przud lewy, tył lewy, przeód prawy...) jest w miarę sensowne??

Moze ktos wie, gdzie w okolicach gdańska jest kanał w jakims spokojnym miejscu??
Ostatnio zmieniony sob wrz 09, 2006 23:00 przez Bordos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikgtc » wt sie 08, 2006 23:07

Sens jest zawsze tylko że nie dojdziesz takim sposobem tam gdzie doszedł byś z pomocą kanału, a jeśli nawet to wymagało by to nieziemskiej gimnastyki. Napisz na forum vwmaniakow z pomorza, pewnie ktoś pomoże :D

Pozdrawiam
dzikgtc

Awatar użytkownika
Bożuch
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Bożuch » śr sie 09, 2006 11:55

tomcio666 pisze:Ja przewracałem golfa mojego a potem kolegi na opony na bok, stara PRL-owska metoda, dostęp masz wtedy też zaje.isty do każdego zakamarka, opony dawałem pod słupki, zawołaliśmy jeszcze sześciu chłopa i delikatnie auto na bok, podparliśmy kołkami o podwozie co by na łeb nie spadł.
a to metoda :P

PozdraVWiam - Tomek :pub:

zapraszam do oględzin mojego VWeja :bajer:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224068

Awatar użytkownika
Cefaloid
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Re: KONSERWACJA PODWOZIA

Post autor: Cefaloid » śr sie 09, 2006 14:05

Bordos pisze:Witam!!
Czy malowanie podwozia na aucie podniesionym lewarkiem ( malowac w 4 etapach przud lewy, tył lewy, przeód prawy...) jest w miarę sensowne??
Ja bym się bał że fiknie z lewarka i po Tobie, podłóż klocek pod podwozie (pod jakiś solidny punkt np mocowanie wahacza), i spuść podnośnik.

Na początek jednak zdejmuj po 1 kole i rób nadkola - z kanału i tak tego nie zrobisz, bo koło musi być zdjęte a wtedy dostęp i tak z boku najlepszy. Z tym będzie najwięcej roboty, spód to płaskie powierzchnie szybkie do roboty.
Ostatnio zmieniony sob wrz 30, 2006 23:02 przez Cefaloid, łącznie zmieniany 1 raz.

Konto usunięte.

Awatar użytkownika
vw_vandal
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: vw_vandal » śr sie 09, 2006 17:03

Chłopaki ja sobie wyspawałem tak zwane kołyski. Przykręcam je zamiast kół i fik "dwujeczkę" na bok. myjemy myjką ciśnieniową, czyścimy, odtłuszczamy, myjemy myjką ciśnieniową i barankiem i tyle. Robie to sobie sam bo u nas biorą 200 zł + materiały i tak robią że szkoda gadać, a tak sam i po kłopocie.

[ Dodano: 09 Sie 2006 17:04 ]
A zapomniałem, przed fikiem spuszczam olej z silnika tak na zaśkę ;)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]

Awatar użytkownika
Gobo90
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Gobo90 » śr sie 09, 2006 18:41

Masz fotki tej kołyśki ??

Awatar użytkownika
vw_vandal
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: vw_vandal » śr sie 09, 2006 18:56

Gobo90, jak znajdę chwile czasu zrobie (np. może jutro)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]

Awatar użytkownika
rakczek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: rakczek » śr sie 09, 2006 23:34

TAk czytam to . ciesze sie ze nie mieszkam w Polsce.... Tu moje 7dmio letnie auto podwozie ma prawie jak nowe...

Nie ma soli na jezdn no i sniegu.. Na zadnym z nadkoli nie na zadnego pekniecia posniegowego...
Bajka

http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: kpj.motors@wp.pl
Mobile: 07515651171

Awatar użytkownika
Cefaloid
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cefaloid » czw sie 10, 2006 08:35

rakczek pisze:TAk czytam to . ciesze sie ze nie mieszkam w Polsce.... Tu moje 7dmio letnie auto podwozie ma prawie jak nowe...

Nie ma soli na jezdn no i sniegu.. Na zadnym z nadkoli nie na zadnego pekniecia posniegowego...
Bajka
Bo wy tam prawie w ogóle śniegu nie macie, i jak tam zima ma zaskoczyć drogowców i to jeszcze np. w grudniu (kiedy nikt z drogowców się śniegu nie spodziewa). :jezor:

Konto usunięte.

Awatar użytkownika
vw_vandal
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: vw_vandal » czw sie 10, 2006 16:13

tomcio666, no właśnie niech się odezwie jak jego autko zrobi się pełnoletnie ;) Albo przyjedzie do Polski na dwie zimy i jego mk4 załapie rudego :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”