Passat B5 1.6 AHl Gasniecie,szarpanie silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam tak jak w temacie problem z praca silnika... od jakiegos czasu auto zaczelo samo gasnac pod czas jazdy gdy np zwalniam i przed samym skrzyzowaniem wcisakam hamulec a pozniej sprzeglo a obroty zejda poniżej 1000 auto zgasnie. Czasem tez podczas jazdy czuc lekkie szarpanie silnika. Nie dziej sie to caly czas bo czasem silnik pracuje dobrze gdy jednak sie to dzieje przegazuje auto i kopci mocno na bialo, a spaliny smierdza taka siarka albo czyms podobonym. Ostatnio jadac auto mi zgaslo po odpaleniu w srodku smierdzialo strasznie jak by szambem... Czytalem na innych forach pisza ze to przepustnica lub jakis wtryskiwacz mocniej leje. Jakie sa wasze opinie? Pozdrawiam
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Błędy vag, przepustnica, egr, układ zaplonowy... Właśnie w tej kolejności...
Bledy vag zrobione przepustnica wyczyszczona. Benzyna ma zawor egr?
Bledy vag zrobione przepustnica wyczyszczona. Benzyna ma zawor egr?
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Passat B5 1.6 AHl Gasniecie,szarpanie silnika
Generalnie jest ale nie we wszystkich kodach silników występuje... W moim AKQ dla przykładu jest ale tylko podciśnieniowy. Występują też wersje sterowane elektrycznie
Tu masz foto z passat forum...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6fb ... 68490.html
Najlepiej znajdź serwisówkę... bo nie jestem pewien co do kodu silnika ALH. Napewno masz przepływkę której tej możesz się przyjrzeć
Pozdrawiam.
Tu masz foto z passat forum...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6fb ... 68490.html
Najlepiej znajdź serwisówkę... bo nie jestem pewien co do kodu silnika ALH. Napewno masz przepływkę której tej możesz się przyjrzeć
Pozdrawiam.