silnik 1.6 16v duze opuznienie na pedale gazu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
mam taki proble z autkiem iz strasznie puzno mi reaguje na dodanie gazu a co za tym idzie jest strasznie przymulony , brakuje mu werwy... szukałem na forum cos o tym ale, nie znalazłem nic pod tym kontem... miał ktos taki porblem? roczki 2000 silnik ATN pedał gazu elektroniczny.
mam taki proble z autkiem iz strasznie puzno mi reaguje na dodanie gazu a co za tym idzie jest strasznie przymulony , brakuje mu werwy... szukałem na forum cos o tym ale, nie znalazłem nic pod tym kontem... miał ktos taki porblem? roczki 2000 silnik ATN pedał gazu elektroniczny.
Też tak mam.Po wymianie świec i czyszczeniu przepustnicy problem się zmniejszył , ale nadal czuć lekkie opóżnienie .
lekkie opuznienie w tych aułtach z elektroniczna przepustnica z tego co mi wiadomo to normalne, ale ja mam starsznie duze . kolega ma taki sam jak ja a o wiele jest zywszy .moze adaptacja przepustnicy mi pomorze?
Witam w 1.4 mialem to samo po wymianie przepustnicy na inna lepiej reagował ale i spalanie było trochę wyższe.
W silnikach z przepustnicą elektroniczną wystepuje zwłoka ok 0,5-1 sek ws tosunku do ruchu peału gazu. Jeżeli jest więcej to warto przyjrzec się czujnikom w pedale przyspieszenia (gazu)
ile jest tych czujników? jak to sprawdzic czy sa dobre? gdzie je szukac?
Nic ci to prawdopodobnie nie da,ja skołowałem dobry pedał i dalej było identyczne opóznienie. Tak jak pisałem zobacz czy coś jest nie tak z przepustnicą i jak wyglądają świece .
świece nie dawno wymieniałe razem z kablami na NGK, wiec sa nowe. a co do przpustnicy zrobie to moze jutro, bede miał kabel to podepne pod kąpa i sprawdze czy niema jakis błedow...a opisali bys cie mi jak zadoptowac przepustnice za pomoca VAG-COM... jak sie to odbywa?
Poszukaj na forum jest opisana procedura. Ze swojej strony dodam, że nie trzeba jej robić po czyszczeniu przepustnicy. Oczywiście w przypadku silnika, o którym mowa w temacie.