[golf III] wymiana szyby od szyberdachu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[golf III] wymiana szyby od szyberdachu
czy istnieje mozliwosc wymiany samej szyby od szyberdachu (nie caly szyberdach!) bez koniecznosci demontowania calej podsufitowki? szyba poszla w drobny mak po uderzeniu kamieniem.... :/ mam juz nowa szybe i widze, ze jest ona mocowana na wkrety. czy robil, ewentualnie probowal juz ktos taka wymiane? chce oszczedzic sobie pracy i czasu. ogladalem na szybkiego szyberdach od wewnatrz auta i nie rzucily mi sie w oczy wkrety. aha, szyberdach elektryczny, ale raczej chyba nie ma to wiekszego znaczenia.
Szaq
Szaq
oczywiście - cztery imbusowe sróbki dostępne os srodka. Czarna plastykową ramkę odsuwasz do tyłu i juz masz dostęp.
[ Dodano: Wto Sie 08, 2006 22:20 ]
[ Dodano: Wto Sie 08, 2006 22:20 ]
innego oryginalnie w mk3 nie byłoszyberdach elektryczny, ale raczej chyba nie ma to wiekszego znaczenia.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
super jeszcze pytanko, czy trzeba jakos uszczelniac ten szyberdach? czy sa tam moze rynienki odprowadzajace wode? bo w starym szyberdachu - szybie (tej ktora poszla do historii) mialem taki problem, szczegolnie przy myciu autka, ze w czasie duzego naplywu wody lekko przeciekalo mi na zasuwe i czasami robily sie zacieki. :/ jakby byly rynienki to znaczy, ze sa zbyt male, nie daja rady i dlatego puszczaja duzy przyplyw wody, natomiast z deszczem radzily sobie bez problemu.djtom pisze:oczywiście
Szaq
sa cztery kanały odprowadzające wodę: dwa z nich widzisz jak otwierasz przednie drzwi, pozostałe dwa zeby zobaczyc trzeba zdjąć tylny zderzak (dosc prosto). Mozesz je na chwilę podłączyć np pod kompresor (np na stacji paliw) i przeczyści
[ Dodano: Sro Sie 09, 2006 09:47 ]
[ Dodano: Sro Sie 09, 2006 09:47 ]
nie uszczelnia sie.czy trzeba jakos uszczelniac ten szyberdach?
Nocne Mary Squad
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
własnie mówiłem o tych czarnych plastikach - to nie prowadnice - pociągnij je mocno do tyłu i wyskoczą z mocowań. To taka plastykowa ramka w kształcie litery U
Nocne Mary Squad
probowalem, ale czy ta ramka o ktorej mowisz nie jest polaczona z metalowa rynienka ktora prawdopodobnie odprowadza wode? wydaje mi sie ze owa rynienka jest zamontowana na stale, bo ani drgnie. czy jest mozliwe ze w moim mkIII jest to troche inaczej niz Ty opisujesz? nie chce czegos zlamac, bo wiadomo jakie czesci drogie dzis za bardzo nie mam czasu bawic sie w to, bo zaraz ide do pracy, no ale jutro sprobuje pogrzebac przy tym.
Tak to mniej wiecej wygląda po odsunięciu do tyłu czarnej ramki. Nic bój się, nic tam nie pęknie, musisz tylko jednocześnie mocno pociągnąc do tyłu tą ramkę z obu stron. Tutaj masz fotkę o czym mówię:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 23ef315f5c
Słuchaj, wiem że boisz się o drogie części, ale skoro sam się za to chcesz wziąść to musisz się z tym liczyć. Cały mechanizm szyberdachu był tylko jeden dla wszystkich MK3. Gdybym nie wiedział co mówię to bym się tu w ogóle nie wypowiadał. Jak się boisz to to poprostu zostaw
Nocne Mary Squad