szukałem coś na tym zacnym forum ale mojego problemu nie znalazłem :/
A więc mój problem polega na tym, że podczas normalnej jazdy wszytko jest ok ale gdy depnę na gaz (np. przy wyprzedzaniu) auto świetnie ciągnie aż tu nagle utrata mocy tak jakby parę koni zdechło. Silnik pracuje normalnie tylko brak takiej mocy jaka powinna być. Aby te zdechłe koniki ożywić muszę zgasić silnik i uruchomić ponownie.
Nie zawsze się to dzieje, a jak już się stanie to przeważnie przy ok 2500 obrotów na 4 biegu.
Golf IV 1.9 TDI 90KM typ silnika ALH 98r.
Byłem u jednego mechanika to powiedział że na 100% trzeba turbinę wyczyścić (250zł), później pojechałem do drugiego a on na to że jakiś zaworek może być (tylko już nie pamiętam jaki - 150zł) albo trzeba sprawdzić wężyki (chyba gdzieś przy turbinie - groszowe sprawy) i dodał że nie czyści się turbin w 90KM silnikach tylko w 110KM. Żaden mechanik nie wie że byłem u konkurencji więc mówią to co myślą a nie to co chce usłyszeć.
Nie wiem któremu mam zaufać i powierzyć moją Perłę

P.S. jeżeli gdzieś już był taki problem na tym forum to najmocniej przepraszam i prosiłbym o przekierowanie do niego. Ja nic podobnego nie znalazłem.