[MK4] Usuwanie listew bocznych i znaczka z tylnej klapy.
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
ja zrobilem zaślepkę z kapsli od amorów amortyzatora rowerowego. do tej gumy co uszczelnia na szybie pasuje idealnie. zaślepkę przykleiłem klejem do tej gumy w środek wsadziłem korek taki jak od wina i z drugiej strony też zaślepka na klej. najlepiej klej twardy super glue lub podobny. fajny efekt. i ładnie wygląda. a swoja droga wygląda to tak jak na załączonym zdjęciu,
...swoją drogą tez chcę usunąć napisy z klapy bagażnika i zastanawiam się w jaki sposób.
pozdr
...swoją drogą tez chcę usunąć napisy z klapy bagażnika i zastanawiam się w jaki sposób.
pozdr
Ostatnio zmieniony pn sie 31, 2009 22:12 przez majkel434, łącznie zmieniany 2 razy.
- aadasiek
- Forum Master
- Kontakt:
sądzę że to by był dobry pomysł w sumie troche osób już tak jeździxander_88 pisze:zostawienia od golfa V
ale chciałbym troche zmienić tył a pozbywając się wycieraczki bedzie oki
a masz może jakieś konkretne zdjęcie jak to wyglądamajkel434 pisze:od amorów amortyzatora rowerowego
myślałem o tym ale czy farba nie zejdzie z korka ?korek od wina malowany na czarno nie podejdzie???
aadasiek, a moze przykabinuj cos w meblowym ??? takie zaslebki jak sa w meblach maskoujace sruby ??? moze cos dobezrasz (rozmiar) kolor czarny i masz z glowy ... albo np. ta zaslepka co jest jak otworzysz drzwi w golfie ona maskuje ta srube co trzyma wkladke zamka nie podejdzie ??? ale naprawde dobra rada odlacz sobie najpierw wycieraczke na 2 tyg. i zobacz jak Ci sie bezniej jezdzi ja tak mialem jak zegar zmienialem i mialem manetke od bory ktora nie ma tylnej wycieraczki .. dla mnie to byla masakra
powodzenia
i pozdr.
powodzenia
i pozdr.
ex: MK4 245 km/460nm
aadasiek masz tu kilka zdjęć jak to u mnie wygląda i krótki opis
Jak już zdemontujesz tylnią wycieraczkę pozostaje Ci ta gumka do uszczelnia między piórem a silniczkiem. Włóż ją z powrotem w ten otwór ( chyba, że wcale jej z szyby nie wyjmowałeś ) następnie od wew strony bagażnika do jednej z tych zaślepek od amorka rowerowego doklej korek po winie ( korek z korka ) na super glue bardzo ładnie łapie. Obsmaruj klejem teraz brzegi zaślepki, tak żeby jak ją wciśniesz do tej dumki ładnie się przykleiła ( potrzymaj trochę żeby mocno złapało ) następnie nadmiar korka co ci wyjdzie z zew strony szyby odetnij delikatnie nożem tym takim do tapet lub wykładzin. Następnie dopasuj druga zaślepkę i sprawdź czy ładnie się wpasowała ( powinna łachy nie robi ). Powtarzasz zabawę z klejem i dociskasz zaślepkę.
a wygląda finalnie tak...
Jak już zdemontujesz tylnią wycieraczkę pozostaje Ci ta gumka do uszczelnia między piórem a silniczkiem. Włóż ją z powrotem w ten otwór ( chyba, że wcale jej z szyby nie wyjmowałeś ) następnie od wew strony bagażnika do jednej z tych zaślepek od amorka rowerowego doklej korek po winie ( korek z korka ) na super glue bardzo ładnie łapie. Obsmaruj klejem teraz brzegi zaślepki, tak żeby jak ją wciśniesz do tej dumki ładnie się przykleiła ( potrzymaj trochę żeby mocno złapało ) następnie nadmiar korka co ci wyjdzie z zew strony szyby odetnij delikatnie nożem tym takim do tapet lub wykładzin. Następnie dopasuj druga zaślepkę i sprawdź czy ładnie się wpasowała ( powinna łachy nie robi ). Powtarzasz zabawę z klejem i dociskasz zaślepkę.
a wygląda finalnie tak...
Ostatnio zmieniony wt wrz 01, 2009 08:21 przez majkel434, łącznie zmieniany 2 razy.
- aadasiek
- Forum Master
- Kontakt:
właśnie tylko jedną taką ofertę znalazłem ale dzięki kolegomiqs pisze:aadasiek, jak masz mocno ciemne szyby to są na allegro zaślepki pasujące praktycznie idalnie
majkel434 pamiętasz może jaka jest średnica tego otworu w szybie z tą gumą i bez?
byłem dzisiaj w meblowym powiedzmy że zakładzie produkcyjnym i mają coś co można by było zaadaptować tylko jest mi potrzebna średnica
jeszcze raz sorki za OT
Re: [MK4] Usuwanie listew bocznych i znaczka z tylnej klapy.
Też poszukuje dokładki na tył takiej .. ale nigdzie nie mogę znajść ; ((
[MK4] Usuwanie listew bocznych i znaczka z tylnej klapy.
zaślepki?
http://allegro.pl/zaslepka-tylnej-wycie ... 90486.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/zaslepka-tylnej-wycie ... 90486.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- orzech17111
- Forum Master
- Kontakt:
Mk4 Listwy "boczne"
Siemanko panowie! przepraszam z góry jak nie ten dział ://... ale nie wiem szczerze gdzie to zamiescic. mam pewien pomysł na oklejenie listew przod + tyl + boczne (3d)
i teraz pytanie...
jak odkleic boczne ? czy musze rozbierac boczki od srodka zeby jakies spinki powypinac? czy wystarczy zeby bylo cieple pomieszczenie + suszarka wrazie co, podchaczyc listwe z zewnatrz i powoli sciagac ?
są one na tasme 2 stronna ? "piankowa?" z tego co mi sie wydaje myslicie ze moze byc problem z demontażem i przyklejeniem ich spowrotem ? prosze o jakies rady instrukcje ... dzieki wielkie z góry
i teraz pytanie...
jak odkleic boczne ? czy musze rozbierac boczki od srodka zeby jakies spinki powypinac? czy wystarczy zeby bylo cieple pomieszczenie + suszarka wrazie co, podchaczyc listwe z zewnatrz i powoli sciagac ?
są one na tasme 2 stronna ? "piankowa?" z tego co mi sie wydaje myslicie ze moze byc problem z demontażem i przyklejeniem ich spowrotem ? prosze o jakies rady instrukcje ... dzieki wielkie z góry