zimno słabo grzeje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
zimno słabo grzeje
Witam.Golf 3 1,4 abd .Mam problem z ogrzewaniem mianowicie w ubieglym roku wymieniałem termostat na WAHLER 84 stopnie otwarcie ale chyba coś jest z nim nie tak,ponieważ po przejechaniu około 6 km chłodnica robi się ciepla a chyba nie powinna i teperatura około 60 stopni dalej nie idzie z tym że po załozeniu tego termostatu nigdy nie miałem nawet w lato 90 stopni zawsze było mniej a teraz pytanie czy uszkodzony termostat czy jak mi mechanik podpowiedział że może być wyrobione gniazdo tam gdzie siedzi termostat i dlatego przepuszcza bokiem zastanawiam sie jeszcze nad innym modelem termostatu tz teperatura otwarcia 87 stopni czy nic sie nie stanie jesli go założe.
zimno słabo grzeje
daj sobie dekturkę na pas przedni, za chłodnica, bo w zimie ciezko silnik łapie temp, ze by sie termostat otworzył,
po tym zabiegu silnik bedzie dogrzany i bedziesz miał ciepło w środku,
po tym zabiegu silnik bedzie dogrzany i bedziesz miał ciepło w środku,
Trzy Literki a znaczą tak wiele - GTI
- rafus
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
zimno słabo grzeje
nie wkladaj zadnej dektury, silnik jest tak pomyślany ze tego nie powinno byc, mozesz miec uszkodzony teromostat, ewentualnie nagrzewnice. Moze byc zakamieniona lub zamulona i nie bedzie grzala jak nalezy lub w najgorszym przypadku moze przeciekac.
Termostat łatwo sprawdzić czy jest uszkodzony, jak silnik bedzie nabierał temperatury i jak złapiesz za węża od drugiego obiegu i odrazu bedzie ciepły, to znaczy ze termostat przepuszcza i jest do wymiany.
Termostat łatwo sprawdzić czy jest uszkodzony, jak silnik bedzie nabierał temperatury i jak złapiesz za węża od drugiego obiegu i odrazu bedzie ciepły, to znaczy ze termostat przepuszcza i jest do wymiany.