Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Baryla, Nie skumałem
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Re: Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd
fmic.pl
Powered by www.g-lab.pl stage 1-140KM/320Nm , stage 2-150KM/340Nm ,stage 3-180KM/400Nm ,stage 4-200KM/410Nm
Next step :Volvo S60 D5 185KM/400Nm stage 1 DPF out-210KM/500Nm.
Next step :Volvo S60 D5 185KM/400Nm stage 1 DPF out-210KM/500Nm.
Graty już praktycznie skompletowane ale mam jeszcze jedno pytanie: czy to będzie jakiś problem jeśli rurki mają fi50 (zewnętrzna) a kolanka silikonowe fi 51 wewn. ?
Nie udało mi się znaleźć silikonów fi 50 a ktoś podpowiedział, że to nie powinien być problem. Robiłem przymiarki i kolanko wchodzi lekko na rurkę. Zaznaczam, że mam napawane "kropki" na końcach rurek.
Nie udało mi się znaleźć silikonów fi 50 a ktoś podpowiedział, że to nie powinien być problem. Robiłem przymiarki i kolanko wchodzi lekko na rurkę. Zaznaczam, że mam napawane "kropki" na końcach rurek.
Skoda Octavia II RS BMN
188KM@369Nm czyli mocna seria
-
- Forum Master
Witam, jeśli masz na spawane kropki, skręć doprze opaskami i będzie ok.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
Kiepsko, dlaczego nie zrobiłeś ICka z wejściem i wyjściem po tej samej stronie??Ral1n pisze:Tak wyszło u mnie.
toffic,
Nie potrafię Ci odpowiedzieć na to pytanie jednoznacznie. Nie znam się na tym. Takie były warunki do zamontowania IC (trzeba było go przycinać jeszcze o 2 człony) i poprowadzenia rur. Poza tym wydaje mi się, że wlot i wylot z tej samej strony nie jest najlepszym rozwiązaniem ale nie podeprę tego żadnymi dowodami, uprzedzam od razu. Kłóci mi się to bardzo mocno z przepływem powietrza tym bardziej, że od turbo do IC mam mniejsze fi, niż od IC do kolektora i to o dużo! Wydech też mam zrobiony bez downpipe'u - całość 2,75".
Pozdrawiam.
EDIT: Gwoli ścisłości, całość wykonał Przemek, z Przemo Car.
Nie potrafię Ci odpowiedzieć na to pytanie jednoznacznie. Nie znam się na tym. Takie były warunki do zamontowania IC (trzeba było go przycinać jeszcze o 2 człony) i poprowadzenia rur. Poza tym wydaje mi się, że wlot i wylot z tej samej strony nie jest najlepszym rozwiązaniem ale nie podeprę tego żadnymi dowodami, uprzedzam od razu. Kłóci mi się to bardzo mocno z przepływem powietrza tym bardziej, że od turbo do IC mam mniejsze fi, niż od IC do kolektora i to o dużo! Wydech też mam zrobiony bez downpipe'u - całość 2,75".
Pozdrawiam.
EDIT: Gwoli ścisłości, całość wykonał Przemek, z Przemo Car.
Popatrz na długości rur, gdy wejście i wyjście jest z tej samej strony i zrozumieszRal1n pisze:Poza tym wydaje mi się, że wlot i wylot z tej samej strony nie jest najlepszym rozwiązaniem ale nie podeprę tego żadnymi dowodami, uprzedzam od razu
co to daje, bo nei rozumiemRal1n pisze:EDIT: Gwoli ścisłości, całość wykonał Przemek, z Przemo Car.
Dolot jest dłuższy to fakt, ale mimo wszystko - tak już zostanie.
No teraz to poprawiać to chyba bezsens, chyba że wykowaca zrobi to za free w ramach reklamacji.Ral1n pisze:Dolot jest dłuższy to fakt, ale mimo wszystko - tak już zostanie.
P.S. takie rury mają jeszcze jedną wadę ale o tym się przekonasz ty/mechanik w przyszłości
Witam, gdzie kupię podstawkę czujnika ciśnienia doładowania ? czy można zastąpić to rurą z sharana który czujnik ma na rurze ? tylko jaka średnica jest tej rury, i czy pasuje tylko od TDi czy 1.8T ? Proponujecie inne rozwiązanie ?
Choćbym Pędził Ciemną Doliną, Zła Się Nie Ulęknę Bo Halogen W Golfie MymTkwi
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
Diesel musi dymić ! A na gaz to kuchenki
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
Diesel musi dymić ! A na gaz to kuchenki
Ral1n, chłodnicę oleju masz sporą, czy aby nie za dużą ? Skąd ją dorwałeś ?
Re: Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd
Cześć Sztomel,Sztomel pisze:Ral1n, chłodnicę oleju masz sporą, czy aby nie za dużą ? Skąd ją dorwałeś ?
Hmmm... Przemek wszystko załatwiał - najprawdopodobniej z re5pect.pl
http://www.re5pect.pl/category/chlodnic ... zen-235-mm" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do rozmiaru - nie miałem okazji testować jeszcze bo auta nie zdążyłem jeszcze wystroić, ale z tego co mi wiadomo takie rozmiary są całkiem słuszne i nieprzesadzone. Mowa o Mocalu 235/16. Plater jest z termostatem, także nie powinno być problemu z nagrzaniem auta.
Ile oleju trzeba dolać do układu co by stan się zgadzał ?
Skoda Octavia II RS BMN