Nie gasnie kotrolka Golf V
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam golfa V 1.9 TDI i na obrotomierzu nie gasnie mi w czasie jazdy ta kontrolka
http://www.google.pl/imgres?q=kontrolka ... =108&ty=57" onclick="window.open(this.href);return false;
co to moze oznaczac?
http://www.google.pl/imgres?q=kontrolka ... =108&ty=57" onclick="window.open(this.href);return false;
co to moze oznaczac?
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
"check engine" czyli bledy w silniku. Podlacz gofera pod kompa i bedziesz wiedzial co mu dolega.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Nie gasnie kotrolka Golf V
amorel pisze: co to moze oznaczac?
zapytaj górali może z pogody wywróżą albo Indian lub zrób tak jak napisał kolega wyżej, to będzie najlepsze wyjście przyczyn może być wiele, musisz znać scan błędów
Bylrem u mechanika wyłaczyl podlaczajac komputer,ale potem znowu mi sie zapalila wiec pojechalem znowu to wyczyscil i przejechalem 100 km i znowu mi sie wczoraj zapalila
Czytalem ,ze te golfy maja filtr czasteczek stałych ,Masakra podobno wymiana tego to bardzo drogie:(Mial ktos ten sam problem?
Czytalem ,ze te golfy maja filtr czasteczek stałych ,Masakra podobno wymiana tego to bardzo drogie:(Mial ktos ten sam problem?
tak się problemu nie naprawi. Jakie błędy były zapisane w sterowniku?amorel pisze:Bylrem u mechanika wyłaczyl podlaczajac komputer
doggie,i Mavrick, Ci już pisali bez tego tylko fusy zostają.
- doggie
- V.I.P.
amorel pisze:Bylrem u mechanika wyłaczyl podlaczajac komputer,ale potem znowu mi sie zapalila wiec pojechalem znowu to wyczyscil i przejechalem 100 km i znowu mi sie wczoraj zapalila
ciency ci mechanicy skoro nie wiedzą że w Mk5 z 2005 roku jeszcze nie wkładali DPF-a, po drugie gdyby był DPF to się nie zapala ta kontrolka tylko albo spirala albo żółta kontrolka z tłumikiem, amorel jaki masz kod silnika?
Zgadza sie nie ma on dPFA bo sprawdzalem ,ze tej kontrolki nie mam ,tylko kontrolke katalizatora,ale mechanik mi nie mowil czy mam czy nie mam DPF tylko dzis sam czytalem o tym co to moze byc i myslalem ,.ze to badziewie mamdoggie pisze:amorel pisze:Bylrem u mechanika wyłaczyl podlaczajac komputer,ale potem znowu mi sie zapalila wiec pojechalem znowu to wyczyscil i przejechalem 100 km i znowu mi sie wczoraj zapalila
ciency ci mechanicy skoro nie wiedzą że w Mk5 z 2005 roku jeszcze nie wkładali DPF-a, po drugie gdyby był DPF to się nie zapala ta kontrolka tylko albo spirala albo żółta kontrolka z tłumikiem, amorel jaki masz kod silnika?
Moj napewno ma sonde lambdade
jutro pojade do niego 3 raz teraz moze wymieni te sonde ,ale mysle ze bedzie koszt gdzies z 500 stów
Zreszta nie wiem co on zrobi
Łał !!!, w dieslu sonda lambda? Coś ci się chyba pokręciło. Jedź do innego mechanika a nie do tego patałacha, bo podpiąć kompa i skasować błąd to stara pupa potrafi. Nawet ci nie powiedział czego te błędy dotyczyły..............
- doggie
- V.I.P.
nie to tobie się kolego pokręciłojameess pisze:Łał !!!, w dieslu sonda lambda? Coś ci się chyba pokręciło. .
Jutro jade do mechanika spowrotem ,Powiem ze nadal swieci i mam nadzieje, ze tym razem juz zrobi dobrze, bo czytalem na forum,ze duzo osob ,mialo z tym problemy i dopiero za ktoryms razem nawet w serwisie zrobione dobrze mieli ,a nie odrazu ,bo tam jest kilka mozliwosci ,bo mozna wymienic wszystko i sposkoj ,ale to koszty i nikt tego nie chce
Ja w ty tygodniu wydalem na mechanika 1800 zl bo rozrząd wymienialem.oleje filtry,plyn w chłodnicy ,klocki hamulcowe, pasek klinowy i jeszcze bym mogl wymieniac i przez to szlag mnie trafia ,ze te cos swieci;/ znowu kasa
Jedyną pociechą dla mnie jest ,ze mój Tdi nie ma filtra cząsteczek stałych
Ja w ty tygodniu wydalem na mechanika 1800 zl bo rozrząd wymienialem.oleje filtry,plyn w chłodnicy ,klocki hamulcowe, pasek klinowy i jeszcze bym mogl wymieniac i przez to szlag mnie trafia ,ze te cos swieci;/ znowu kasa
Jedyną pociechą dla mnie jest ,ze mój Tdi nie ma filtra cząsteczek stałych
- doggie
- V.I.P.
a może zaczęło się palić po wymianie rozrządu? Może kąt synchronizacji jest poza zakresem?
Nie to przed wymiana,Dzis zostawilem mu samochod mowil mi,ze to zrobi wyczysci znowu i cos tam zrobidoggie pisze:a może zaczęło się palić po wymianie rozrządu? Może kąt synchronizacji jest poza zakresem?
Dwa tyg temu kupielm golfa5 2005 rok tak zadowolony z niego jestem ,ze chce mi sie jezdzic caly czas,bo przesiadlem sie z golfa3 1992
Dzis dzwonił do nie mechanik,ze mam w membranie dziure koszt 400 zl z robocizną i ,że przez to kontrolka katalizatora sie właczala