problem z czujnikiem deszczu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Odp: problem z czujnikiem deszczu
A praca wycieraczek rozni sie od siebie czasem w zaleznosci w jakiej pozycji jest psteyczek?
-
- Użytkownik
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Nad nogami kierowcy sa przekazniki - podaj nr z tego najwiekszego.
Bedzie wiadomo czy masz sterownik od zwyklych wycieraczek czy sterownik z czujnikiem deszczu.
Mi to wyglada na to ze masz zwykly sterownik.
U mnie ten przelacznik w manetce zbytnio nie dziala i czy jest na min czy max to predkosc wycieraczek nie ma znaczenia.
Czujnik dziala bo jak nie pada to wycieraczki dzialaja.
Bedzie wiadomo czy masz sterownik od zwyklych wycieraczek czy sterownik z czujnikiem deszczu.
U mnie ten przelacznik w manetce zbytnio nie dziala i czy jest na min czy max to predkosc wycieraczek nie ma znaczenia.
Re: problem z czujnikiem deszczu
na 99% ma zwykly, bo dzialaja jak zwykle, gdyby mial uszkodzony prawdopodobnie w ogole by nie dzialaloagrala pisze:Nad nogami kierowcy sa przekazniki - podaj nr z tego najwiekszego.
w ogole pokaz foto swojego czujnika deszczu, bo malo doswiadczeni moga pomylic go z lusterkiem fotochrom
chyba kolego chciales napisac ze czujnik NIE dzialaagrala pisze:Czujnik dziala bo jak nie pada to wycieraczki dzialaja.
-
- Użytkownik
sprawdzalem te przekazniki w poprzedni week dzis sprawdze jeszcze raz, ale wydaje mi sie ze ten najwiekszy to 603 ale sprawdze czy napewno i zrobie zdjecie tego czujnikaagrala pisze:Nad nogami kierowcy sa przekazniki - podaj nr z tego najwiekszego.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Wiec kolego masz sterownik od wycieraczek bez czujnika deszczu.
603 i 377 sa bez czujnika, natomiast 192 z czujnikiem deszczu.
603 i 377 sa bez czujnika, natomiast 192 z czujnikiem deszczu.
-
- Użytkownik
to jest pare zdjec jakie zrobilem
a tu zdjecie przkaznikow
a 603 to nie jest do spryskiwaczy reflektorow?
czyli jak nie mam czujnika to co musze zrobic zeby miec?
a tu zdjecie przkaznikow
a 603 to nie jest do spryskiwaczy reflektorow?
czyli jak nie mam czujnika to co musze zrobic zeby miec?
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Najwyrazniej ktos wlozyl przekaznik bez czujnika deszczu - moze mu przeszkadzaly takie wycieraczki a moze sensor jest uszkodzony.
Masz oryginalna szybe?
603 to przekaznik ze spryskami na reflektory ale bez czujnika deszczu i pochodzi z passata lub audi a golfie ma inny nr ale nr VW jest taki sam wiec spokojnie mozna go przekladac miedzy tymi autami.
Jezeli sensor masz sprawny to mozesz wlozyc przekaznik od auta z sensorem deszczu i powinno wszystko dzialac.
Masz oryginalna szybe?
603 to przekaznik ze spryskami na reflektory ale bez czujnika deszczu i pochodzi z passata lub audi a golfie ma inny nr ale nr VW jest taki sam wiec spokojnie mozna go przekladac miedzy tymi autami.
Jezeli sensor masz sprawny to mozesz wlozyc przekaznik od auta z sensorem deszczu i powinno wszystko dzialac.
agrala, zastanawiam sie czy on po prostu nie ma tylko lusterka fotochromatycznego nie widze po kabelkach, zdjecia zbyt jasne i niewyrazne
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Wiec poprosimy o sprawdzenie ilosci przewodow w oslonce na szybie.szczyku pisze:agrala, zastanawiam sie czy on po prostu nie ma tylko lusterka fotochromatycznego nie widze po kabelkach, zdjecia zbyt jasne i niewyrazne
Odpowiedz na pytanie czy szyba jest oryginalna tez moglo by cos wniesc do tematu.
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Albo zdjęcie mocowania lusterka z przodu auta.agrala pisze:Odpowiedz na pytanie czy szyba jest oryginalna tez moglo by cos wniesc do tematu.
-
- Użytkownik
szyba nie jest oryginalana byla wymieniana. Ale wymieniona jest na szybe z czujnikiem deszczu bo bylem to sprawdzic z 2 dni temuagrala pisze:Odpowiedz na pytanie czy szyba jest oryginalna tez moglo by cos wniesc do tematu.
postaram sie zrobic lepsze zdjecia zeby nie bylo watpliwosci.
moze teraz widac wiecej
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Jak dla mnie to jest to czujnik deszczu.
Przewody ktore pokazales sa od lusterka fotochrom wiec nic to nie daje.
Mozliwe ze po wymianie szyby czujnik przestal dzialac poprawnie wiec ktos wymienil przekaznik.
Musisz odm kogos pozyczyc ten przekaznik by sie dowiedziec czy czujnik jeszcze dziala.
Przewody ktore pokazales sa od lusterka fotochrom wiec nic to nie daje.
Mozliwe ze po wymianie szyby czujnik przestal dzialac poprawnie wiec ktos wymienil przekaznik.
Musisz odm kogos pozyczyc ten przekaznik by sie dowiedziec czy czujnik jeszcze dziala.
-
- Użytkownik
czyli teoretycznie jak bym wymienil przkaznik z 603 na 192 to powinien zadzialac?