problem z czujnikiem deszczu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Witam czy ktos mi moze powiedziec jak powinno byc ustawienie manetki zeby zdaiala czujnik? wyczytalem ze niby manetka 1 do gory i ten sptryczek na srodku? bo jesli tak to nie dzial bo wycieraczki chodzia nawet jak nie pada
-
- VWGolf.pl Killer
Włączasz pstryczek na 1 od strony 0 i załączasz pierwszy raz wycieraczki recznie a potem juz samo startuje tak jest żeby zima jak szyba zamarznieta nie uszkodzic przymarznietych wycieraczek! zrób tak jak pisze a potem polej na szybe wode nad lusterkiem powino ruszyć!
-
- Użytkownik
poczekaj, czyli wystarczy ze przesune manetke z pozycji 0 o 1 do gory? i to wszystko? a ten pstryczek na manetce ja ma byc ustawiony?
-
- VWGolf.pl Killer
Pstryczek na śrotku tylko każdym razem jak auto odpalasz musisz uruchomic dzwignie na 1
-
- Użytkownik
a wiec tak, nawet nie musialem polewac czyby woda wycieraczki regolarnie pracuja na 9s ( 1 do gory pstryczek na srodku) oczywiscie szyba jest sucha ? skoro jest sucha nie powinna chyba pracowac? pstryczek jak jest na zero to co jakis 23s regolarnie jest praca, pstryczek w pozycji 1 ok 16s
-
- VWGolf.pl Killer
-
- Użytkownik
nic takiego nie zauwazylem w ktorym miejscu? czy to moze bys wina okablowania moze cos zle podlaczone jest lub wina wlasnie lusterka? ogolnie szyba byla wymieniana ale dzis bylem w auto szybach i powiedzieli mi ze czujnik jest(czyli ten silikon) a mimo tego nie dziala
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
oneblood22, nie piszemy posta pod postem...i dlaczego w dziale "Mechanika" ?
Co do usterki, wcześniej czujnik działał poprawnie ?
-
- VWGolf.pl Killer
A szybe masz taka do czujnika deszczu czy zwykła? sprawdz przy lusterku czujnik jak jest przymocowany i czy kabli nieuszkodzili przy wymianie!
-
- Użytkownik
Re: problem z czujnikiem deszczu
Sorki tak jakos, a co do czujnika to nie dzialal od momentu zakupu a przed nawet nie wiem chyba takQto pisze:oneblood22, nie piszemy posta pod postem...i dlaczego w dziale "Mechanika" ?
Odp: problem z czujnikiem deszczu
Manetka 1 do gory, a pstryczek na manetce w obojetnie jakiej pozycji, u mnie czujnik deszczu dziala na kazdej pozycji pstryczka.
Manetke zostawiam zawsze na swojej pozycji (czyli 1-wszej), po odpaleniu auta po prostu przestawiam pstryczek na manetce (obojetnie w jakim kierunku) i juz sensor deszczu dziala.
Manetke zostawiam zawsze na swojej pozycji (czyli 1-wszej), po odpaleniu auta po prostu przestawiam pstryczek na manetce (obojetnie w jakim kierunku) i juz sensor deszczu dziala.
-
- Użytkownik
szyba jest z czujnikiem, moze cos z tymi kabelkami nie tak ale wygladaja chyba ok...lusterko dziwnie wyglada nie wiem czy to moze byc przyczyna?
szczyku czyli jak jest sucha szyba to nie bedzie dzaialac?
szczyku czyli jak jest sucha szyba to nie bedzie dzaialac?
Odp: Re: problem z czujnikiem deszczu
Nie bedzie i nie zadziala.oneblood22 pisze: szczyku czyli jak jest sucha szyba to nie bedzie dzaialac?
-
- Użytkownik
to u mnie nie dziala bo ja ustawie manetke 1 do gory i sptryczek obojetnie jak to wycieraczki caly czas pracuja nie wiem co moze byc powodem moze to lusterko
Wszytko dziala, wystarczylo zmienic przekaznik na 603:) dzieki wszystkim za rady
Wszytko dziala, wystarczylo zmienic przekaznik na 603:) dzieki wszystkim za rady
Ostatnio zmieniony wt lut 05, 2013 19:06 przez oneblood22, łącznie zmieniany 1 raz.