Czarny emblemat
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Czarny emblemat
Witam otóż od jakiegoś czasu szukam konkretnej odpowiedzi i nie mogę znaleźć. Na początku zmatowiłem przedni znaczek i na to położyłem farbę do plastików boola jednak po krótkim czasie farba zaczęła się łuszczyć. Za drugim razem dość mocno zmatowiłem tą świecącą ,,aluminiową" powłokę ze znaczka ( nie wiem może trzeba zjechać do gołego plastiku? ) podkład akrylowy na to farba bolla i znowu zaczyna się łuszczyć ;/ Czy ktoś podpowie jak to zrobić żeby wszystko się trzymało? Chciałbym znaczek z tyłu też pomalować. Chodzi o konkrety jaki podkład, lakier czy na lakier też coś dać ( znaczki chcę aby były matowe) z góry dzięki za wszelkie info
- Dejv
- Red&Black
- Kontakt:
Czarny emblemat
Kolego miałem podobny problem podstawa to zjechać papierem całą tą chromowaną farbę tak jak piszesz do gołego plastiku wygładzić wyczyścić benzyną ekstrakcyjną i malować ja osobiście położyłem samą farbę w moim przypadku był to czarny połysk dałem 3 warstwy i zero odprysków pęknięć czy łuszczenia farby
Czarny emblemat
Dzięki wielkie a pamiętasz może jakiej firmy był lakier? Jakiś typu motip, presto, deco color?
- Dejv
- Red&Black
- Kontakt:
Czarny emblemat
Nazywa się "flexa" niestety nie kupowałem go w Polsce ale podejrzewam, że każdy lakier to pokryje o ile dobrze zmatowisz i zjedziesz starą farbę.
Czarny emblemat
Właśnie pomalowałem i wygląda naprawdę dobrze Oby tak się też trzymało. Jednak ktoś już kiedys ingerował w emblemat i ma on połamane wszystkie zatrzaski ;/ wziąłem go na kropelkę ale nie wiem czy nie odpadnie