urwane koło zębate ( napędzające m.in. rozrząt)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
urwane koło zębate ( napędzające m.in. rozrząt)
Witam, tydzień temu kupiłem golfa 3, niestety dzisiaj rano ukręciła się śruba mocująca koło zębate (to na którym jest pasek od rozrządu), koło zębate wypadło, paski też. Z tego co wiem bardzo prawdopodobne że jest cały rozrząd do wymiany i głowica. Proszę o pomoc kogoś kto bardziej się zna na tym samochodzie, o jakąś radę, czy faktycznie połowa silnika jest do naprawy? :goof:
[quote="GSOWIEC"]Niestety, szykuj się na wydatki...
Napisz jaki masz silnik, czy strzeliło przy dużej prędkości obrotowej, i gdzie kupiłeś to autko (słyszałem, że w porządnych komisach podobno jest jakaś gwarancja...
silnik 1.9 diesel, nie turbo. prędkość obrotowa była duza, bo auto akurat było rozpędzane, kupiłem go na Modlińskiej w Warszawie..., jak urwało się to koło to silnik stanoł, ukręciła się śruba która je mocowała. (a w tym tygodniu miałem nim jechać na wymianę rozrządu...)
Napisz jaki masz silnik, czy strzeliło przy dużej prędkości obrotowej, i gdzie kupiłeś to autko (słyszałem, że w porządnych komisach podobno jest jakaś gwarancja...
silnik 1.9 diesel, nie turbo. prędkość obrotowa była duza, bo auto akurat było rozpędzane, kupiłem go na Modlińskiej w Warszawie..., jak urwało się to koło to silnik stanoł, ukręciła się śruba która je mocowała. (a w tym tygodniu miałem nim jechać na wymianę rozrządu...)