Licznik od Rki w GTI mk6
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ziompaul
- Mały gagatek
- Kontakt:
Licznik od Rki w GTI mk6
Witam,
Korci mnie żeby wsadzić sobie w mojego GTIka licznik od wersji R.
1. Czy trzeba będzie jakoś dostosowywać prędkościomierz?
2. Czy przebieg auta jest zapisany w liczniku i będę musiał go przestawić?
3. Czy mogą być jakieś inne problemy z tym związane?
Pozdrawiam
Korci mnie żeby wsadzić sobie w mojego GTIka licznik od wersji R.
1. Czy trzeba będzie jakoś dostosowywać prędkościomierz?
2. Czy przebieg auta jest zapisany w liczniku i będę musiał go przestawić?
3. Czy mogą być jakieś inne problemy z tym związane?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob lis 24, 2012 03:04 przez ziompaul, łącznie zmieniany 1 raz.
2011-2018 - mk6 GTI
2018 - mk6R, S2000
2018 - mk6R, S2000
Zamiana licznika
najpierw to sobie sprawdź czy w liczniku nie ma ochrony komponentów
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- ziompaul
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zamiana licznika
A co to jest ochrona komponentów i po co to jest?
Jeżeli jest ta ochrona komponentów to jak to obejść?
Jeżeli jest ta ochrona komponentów to jak to obejść?
2011-2018 - mk6 GTI
2018 - mk6R, S2000
2018 - mk6R, S2000
Zamiana licznika
zleć to fachmanom bo nie obejdziesz tego
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Zamiana licznika
Ochrona komponentu to takie zabezpieczenie by ewentualny wymiany pogwarancyjne robic tylko w ASO.
Wkladasz licznik a on nie dziala.
Jadac z tym do ASO trzeba miec pewny licznik bo jezeli bedzie w bazie aut kradzionych to zostanie wezwana policja.
Nie kazde ASO chce to robic jak przywieziesz uzywana czesc.
Wkladasz licznik a on nie dziala.
Jadac z tym do ASO trzeba miec pewny licznik bo jezeli bedzie w bazie aut kradzionych to zostanie wezwana policja.
- ziompaul
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zamiana licznika
Wybiorę się do jednego z najlepszych elektryków w moim mieście. On pewnie będzie wiedział z czym to się je.
Czyli rozumiem, że ewentualnie trzebaby zakodować jakoś ten licznik?
Czyli rozumiem, że ewentualnie trzebaby zakodować jakoś ten licznik?
2011-2018 - mk6 GTI
2018 - mk6R, S2000
2018 - mk6R, S2000
Zamiana licznika
Aso sobie nie radzi z wymianą takich liczników,jeśli mówimy o używanym.agrala pisze:Jadac z tym do ASO trzeba miec pewny licznik bo jezeli bedzie w bazie aut kradzionych to zostanie wezwana policja.
Dobry elektronik da radę.
jest na pewno bo już piątki po 06.2006 miały,nie dawno robiłem jednemu koledze z forum.grg474 pisze:najpierw to sobie sprawdź czy w liczniku nie ma ochrony komponentów
- ziompaul
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zamiana licznika
Gadałem ze specem. Powiedział że już to robił i że nie będzie miał z tym problemów. Szkoda, bo ja miałem aspiracje żeby zrobić to samemu. Tylko nie wiem co mogę działać przy pomocy zwykłego VCDSa... Licznika podobno nie trzeba będzie korygować bo to nie jest sprawa samego licznika.
2011-2018 - mk6 GTI
2018 - mk6R, S2000
2018 - mk6R, S2000
- ziompaul
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zamiana licznika
No dobra, mam już tacho z Rki w moim GTI. Jeszcze wywala mi kilka błędów z którymi magik będzie sobie radził:
Zobaczymy co uda się zdziałać i jak to będzie dalej...
Pozdro
- nie został zakodowany ABS - świecą mi się kontrolki
- nie działa radio - pyta o kod
- wywala mi błąd "oil sensor workshop. Tutaj dziwna sprawa bo przy seryjnych licznikach tego błędu nie było a kontrola temperatury oleju pokazywała 0, teraz niby temperatura jest mierzona. Na razie nie wiem o co chodzi.
- biegi zmieniają się na wyższy przy troszke wyższych obrotach - czyli skrzytnia nie trzyma obrotów tak nisko jak dotychczas - to akurat mi się podoba, bo obroty nie wychodzą poniżej zakresu wysokiego momentu obrotowego i mam więcej elastyczności pod stopą;
- tryb Sport wydaje sie jeszcze wyżej ciągnąć obroty - to raczej mi sie nie podoba, bo całość się trochę za bardzo "piłuje"...
- zakręty brane są na 2, a nie jak dotychczas na 3 biegu - to też mi sie nie podoba, słychać troche wycia powyżej 2tys obrotów i troszeczke szarpie bardziej.
Zobaczymy co uda się zdziałać i jak to będzie dalej...
Pozdro
2011-2018 - mk6 GTI
2018 - mk6R, S2000
2018 - mk6R, S2000
Licznik od Rki w GTI mk6
nic wielkiego standardowa procedura po wymianie licznika.A czujnika poziomu i temp.oleju pewnie nie masz w aucie.ziompaul pisze:nie został zakodowany ABS - świecą mi się kontrolki
nie działa radio - pyta o kod
wywala mi błąd "oil sensor workshop. Tutaj dziwna sprawa bo przy seryjnych licznikach tego błędu nie było a kontrola temperatury oleju pokazywała 0, teraz niby temperatura jest mierzona. Na razie nie wiem o co chodzi.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Licznik od Rki w GTI mk6
nie chciałbym się mylić ale wydaje mi się że w Mk5 to standardedzio pisze:A czujnika poziomu i temp.oleju pewnie nie masz w aucie.
- Pablo Corrado
- Forum Master
Licznik od Rki w GTI mk6
Dokładnie we wszystkich MK5 to standard.doggie pisze:nie chciałbym się mylić ale wydaje mi się że w Mk5 to standard
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
- ziompaul
- Mały gagatek
- Kontakt:
Licznik od Rki w GTI mk6
Jak jest kontrolka poziomu oleju to jest i czujnik, przynajmniej ten od poziomu. zdjęcie
Dzisiaj się przypatrzyłem wskazaniom czujnika temperatury oleju, którego rzekomo nie mam no i chyba jednak jest. ;> Tylko może nie działać prawidłowo. Wskazania temperatury oleju podczas jazdy skaczą od 70 do 115 stopni.
Przy poprzednim liczniku uszkodzony czujnik mógł zostać wyłączony przez poprzedniego właściciela, co wyszło przy zmienia licznika.
Chociaż z drugiej strony nie mogę znaleźć nigdzie czegoś takiego jak czujnik temperatury oleju do 2.0TSI. W katalogu InterCars też nie ma.
Dzisiaj się przypatrzyłem wskazaniom czujnika temperatury oleju, którego rzekomo nie mam no i chyba jednak jest. ;> Tylko może nie działać prawidłowo. Wskazania temperatury oleju podczas jazdy skaczą od 70 do 115 stopni.
Przy poprzednim liczniku uszkodzony czujnik mógł zostać wyłączony przez poprzedniego właściciela, co wyszło przy zmienia licznika.
Chociaż z drugiej strony nie mogę znaleźć nigdzie czegoś takiego jak czujnik temperatury oleju do 2.0TSI. W katalogu InterCars też nie ma.
2011-2018 - mk6 GTI
2018 - mk6R, S2000
2018 - mk6R, S2000