sciekajacy olej od góry silnika?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Re: sciekajacy olej od góry silnika?
Panowie przyczyna znaleziona- trzasnieta miska olejowa przy korku spustowym kiedys pare razy zawdzilem bo jechalem po bruku ale nie pomyślałbym ze moze od razu peknac tym bardziej ze mam oslone po silnikeim co powina chociaz troche chronić miske i wolno jechalem no ale w poniedzialek samochod idzie na warsztat i miska do spawania. koszt nie maly ale mam nadzieje ze to bedzie koniec problemow z wyciekami
sebo89elcMK4ajm pisze:Panowie przyczyna znaleziona- trzasnieta miska olejowa przy korku spustowym kiedys pare razy zawdzilem bo jechalem po bruku ale nie pomyślałbym ze moze od razu peknac tym bardziej ze mam oslone po silnikeim co powina chociaz troche chronić miske i wolno jechalem no ale w poniedzialek samochod idzie na warsztat i miska do spawania. koszt nie maly ale mam nadzieje ze to bedzie koniec problemow z wyciekami
Gdyby była stalowa - to by się poddała i wygięła ... a ,że jest z ALU = to pęka ...
Jaki koszt spawania ? bo ja za nówkę dałem 120zł
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Mały gagatek
samego spawania to nie wiem, mechanik powiedzial ze gdzies ze 200 bedzie to kosztowalo z jego robocizna
Wolałbym chyba nową kupić ... ale to już temat rzeka
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
-
- Mały gagatek
Trzasniecie nie jest jakies duze, wgniecenia tez zadnego nie ma, a jakbym kupil nowa to i tak musiałbym jechac do mechanika zeby mi ja zmienil bo u siebie nie mam warunkow. moze niewiele tanie by mnie wyszlo samemu, ale nie mam jak i nawet nie chciałoby mi sie siedziec po samochodem w taka pogode;d
Cieknie olej, POMOCY!
Witam! Chciałem właśnie wymienić uszczelkę pod pokrywą zaworów. Po odkręceniu pokrywy okazało się, że kupiona uszczelka jest inna. W intercarsie powiedziano mi, że do mojego sinika nie ma ale powinny pasować od innych. Ja kupiłem w małym sklepiku, w którym zapewniono mnie, że będzie pasowała. Proszę o podanie od jakich silników mogę dopasować tą uszczelkę, czy w ogóle będzie pasowała z innych do mojego? Mój motor: Toledo II, 2000 r, 1,9 TDI, 110 KM, ASV.
Chciałbym przywitać się z wszystkimi kolegami.Jest to mój pierwszy post.
Jeśli chodzi o ten wyciek kolegi sebo 89 to i tak nie wyjaśnia sprawy.Korek spustowy jest przecież najniżej.Więc skąd olej od góry?
Jeśli chodzi o ten wyciek kolegi sebo 89 to i tak nie wyjaśnia sprawy.Korek spustowy jest przecież najniżej.Więc skąd olej od góry?