Uszczelka miedzy kolektor a turbo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam wiec tak czy miedzy kolektor a turbo idzie jakas uszczelka?? jak tak to jaka??
i ile kosztuje ta mniejwiecej regeneracja wtryskow??
i ile kosztuje ta mniejwiecej regeneracja wtryskow??
Ostatnio zmieniony ndz maja 20, 2007 00:26 przez Artur_GTD, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
U mnie nic nie było i w peugeocie 405 TD też na sucho, tylko równo i stopniowo trza dokręcać śruby.
Co do regeneracji wtrysków: wymienia sie same końcówki i kosztują one w zależności od firmy od 65 do 110pln. Ja założyłem MONARC i jest git. Ciśnienie na nowych można dać 160bar bo docelowo jest 155, ale to jak się wtryskiwacz sam ułoży. Zresztą i tak sam nie będziesz ustawiał, a pompiarz czy jakiś dieslarz sam będzie wiedział.
Co do regeneracji wtrysków: wymienia sie same końcówki i kosztują one w zależności od firmy od 65 do 110pln. Ja założyłem MONARC i jest git. Ciśnienie na nowych można dać 160bar bo docelowo jest 155, ale to jak się wtryskiwacz sam ułoży. Zresztą i tak sam nie będziesz ustawiał, a pompiarz czy jakiś dieslarz sam będzie wiedział.
1.6TD JR+IC+k24 1.2bar/3.500obr/min
-
- Nowicjusz
wymieniam turbo mam uszczelki pomiedzy turbo a wydechem i na glowice kolektor wydechowy, co z łaczeniem kolektor-turbo? nie ma uszczelki? trzeba zrównac? planowac? czy mozna w miejsce starej bez niczego nowa wstawic?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
W usuniętym temacie napisałem Ci,że taka uszczelka nie istnieje,to raz,dwa-mógłbyś użytkownikom napisać w czym to chcesz zmieniać...rower,traktor,auto,a jeśli auto,to jakie...
Ogarnij się chłopie troszeczkę
W moim asz między turbo i silnikiem jest uszczelka, jak i turbo a wydech.
-
- Nowicjusz
Re: Uszczelka miedzy kolektor a turbo
okno uzytkownika: Auto: GOLF mk3 1.9TD CLMichał_1977 pisze:W usuniętym temacie napisałem Ci,że taka uszczelka nie istnieje,to raz,dwa-mógłbyś użytkownikom napisać w czym to chcesz zmieniać...rower,traktor,auto,a jeśli auto,to jakie...
Silnik: AAZ
chyba mnie prześladujesz
jeśli takowej uszczelki nie ma to czy dać kolektor do planowania?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Wielki Brat ma oko wszędzie i na każdegomajkel2805 pisze:chyba mnie prześladujesz
Nie ma potrzeby.Można delikatnie liznąć drobnym papierem na kostce,żeby zebrać nagar,zarówno w kolektora,jak i z suszarki,a później solidnie skręcić.majkel2805 pisze:dać kolektor do planowania?
Nie próbuj smarować jakąś pastą uszczelniającą do tłumików,bo przy dokręcaniu można ją wcisnąć do środka,a gdy stwardniej,to rozpirzy wirnik turbiny.
- rafalski.1979
- Mały gagatek
jeżeli auto z fabryki wyszło i nie była ruszana turbina, to nie ma uszczelki, jeżeli już była turbina wyciągana, to daje się uszczelkę, którą można kupić w IC(kosztu nie pamiętam), albo splanować stronę turbo i kolektora, ja włożyłem uszczelkę i też jest dobrze.