Witam
Jestem nowy na forum mam takie pytanie. Otóż jako że zbliża się zima a mój Golf III stoi już na stalówkach. Chciałem się wziąć za polerkę rantów w letnich alusach (DEZENT "C") Wiedziałem co i jak, zabezpieczyłem ramiona i zacząłem nakładać preparat do ściągania powłok lakierniczych (skansol). Niestety nic a nic nie schodzi, robiłem już nawet kilka razy i nic się nie dzieje. Podejrzewam że są one pomalowane proszkowo. Teraz mam pytanie czy da się ten lakier jakoś usunąć ? No bo jak nie to czeka mnie malowanie felg (jeden rant już próbowałem szpachelką robić) Dlatego wolę bardziej polerkę, przerabiał to już ktoś ? z góry dziękuję za odpowiedzi
Felgi Malowane proszkowo, jak zmyć lakier proszkowy ?
albo wypiaskujesz i pomalujesz na nowo np nowy kolor , albo chemicznie probój i moze wtedy sie uda wypolerowac
Ogólnie przed polerką felg się ich nie piaskuje - chemicznie zdejmuje się z nich lakier.
Pozdrówka
Ogólnie przed polerką felg się ich nie piaskuje - chemicznie zdejmuje się z nich lakier.
Pozdrówka
Piotr 25a udało ci się zebrać ten klar z felg? Jakąś chemia? To wygląda obiecująco:
http://allegro.pl/preparat-do-usuwania- ... 19251.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A co do polerki samych rantów można jechać papierem ale po co się tyle męczyć. Ja osobiście nabyłem felgi z Bmw i mam zamiar je pomalować na grafit i zrobić to sam. Później rant w polerkę. Daj znać jak Ci poszło może wiesz coś co ja powonieniem wiedzieć przed przystąpieniem do pracy
Koledzy Kamila robią to tak
" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogólnie jest gdzieś film jak koleś jedzie klar z rantów. Szukaj na YT dziś to widziałem. Jak znajdę to wrzucę.
http://allegro.pl/preparat-do-usuwania- ... 19251.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A co do polerki samych rantów można jechać papierem ale po co się tyle męczyć. Ja osobiście nabyłem felgi z Bmw i mam zamiar je pomalować na grafit i zrobić to sam. Później rant w polerkę. Daj znać jak Ci poszło może wiesz coś co ja powonieniem wiedzieć przed przystąpieniem do pracy
Koledzy Kamila robią to tak
" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogólnie jest gdzieś film jak koleś jedzie klar z rantów. Szukaj na YT dziś to widziałem. Jak znajdę to wrzucę.
-
- Nowicjusz
Piaskowanie nie jest dla alusa do końca dobre, zależy gdzie się robi i jak się to robi
Znajomy np. daje felgę do kwasu i po czasie jest gołe aluminium, gotowe do polerki badź malowania. Felgi nic nie boli, nie ma nieprzewidzianych rys itp
Koszt to koło 100zł za komplet, więc w porównaniu z piaskowaniem bajka
Znajomy np. daje felgę do kwasu i po czasie jest gołe aluminium, gotowe do polerki badź malowania. Felgi nic nie boli, nie ma nieprzewidzianych rys itp
Koszt to koło 100zł za komplet, więc w porównaniu z piaskowaniem bajka