stukanie na dołkach - czy to może przegub?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam,
mam golfa IV Variant 1,9 tdi. Coś stuka mi na głębszych dołkach. Co prawda mam uszkodzony przegub. Przy skręcie w prawo stuka. Ale pytanie czy ten przegub może stukać na dołkach, garbach przy jeździe na wprost? Gumy stabilizatora są wymienione. A dźwięk podobny jak przy wytłuczonej gumie stabilizatora...
mam golfa IV Variant 1,9 tdi. Coś stuka mi na głębszych dołkach. Co prawda mam uszkodzony przegub. Przy skręcie w prawo stuka. Ale pytanie czy ten przegub może stukać na dołkach, garbach przy jeździe na wprost? Gumy stabilizatora są wymienione. A dźwięk podobny jak przy wytłuczonej gumie stabilizatora...
- gabriel_bar
- Mały gagatek
- Kontakt:
albo łożysko amortyzatora (to stuka nawet na poprzecznych pęknięciach na asfalcie, nie musi być duża dziura)
-
- Nowicjusz
wymienione łożyska amortyzatorów, tuleje sprawdzone nie mają luzów...mam tylko na oku ten przegub i ewentualnie gumy stabilizatora bo kupiłem podróby i trzeszczą strasznie jak stary tapczan... samochód przeszarpany wzdłuż i wszerz... nic nie pukało. tylko na dołkach i na grabach stuka od strony kierowcy...
miałem taki przypadek w Hondzie co prawda że słychać było terkotanie przegubu przy skręcaniu, po jakimś długim czasie jak był jego koniec bliski było go też słychać przy jeździ na wprost nawet na asfalcie więc moim zdaniem prawdopodobne.
-
- Nowicjusz
Dzięki z podpowiedź, mam nadzieję że wymiana przegubu załatwi problem...
Przyjrzyj się zaciskowi, Może prowadnice mają luz. Może Ci klocki tarabanią.
-
- Nowicjusz
Problem rozwiązany.... wymiana przegubu i gum na stabilizatorze pomogła. Dzięki za sugestie.