Układy wydechowe w VR6 - opisy, zdjęcia, filmiki
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Mastercinek
- VR6SyncroManiac
Witam.
Idąc śladem tego tematu myślę, że przyda się osobny wątek, w którym będzie można pochwalić się kto jaki układ wydechowy ma w swoim VR6. Zdjęcia, opisy, filmiki...
Idąc śladem tego tematu myślę, że przyda się osobny wątek, w którym będzie można pochwalić się kto jaki układ wydechowy ma w swoim VR6. Zdjęcia, opisy, filmiki...
- LeadPCT-V.A.G
- Gadatliwa bestia
to powtórzę to co napisałem w poprzednim temacie
przelot 55mm tzn kat wybebeszony , jeden ori przelotowy i końcowy z GTI
i jakoś tak to chodzi ;D
" onclick="window.open(this.href);return false;
przelot 55mm tzn kat wybebeszony , jeden ori przelotowy i końcowy z GTI
i jakoś tak to chodzi ;D
" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój paszczurek
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=479855
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=479855
I ja się dorzuce
za kolektorem okolo 8cm mam sonde.. pozniej za około 10cm jest złącze elastyczne długosci 20cm pozniej rura cały czas ..wszystko fi 60 z kwasa i az zakonczone na ostatnim z 16v/// srednio glosno jest tak od 3 tyś
na wolnych chodzi tak:
[youtube][/youtube]
na trochę wyższych tak:
[youtube][/youtube]
za kolektorem okolo 8cm mam sonde.. pozniej za około 10cm jest złącze elastyczne długosci 20cm pozniej rura cały czas ..wszystko fi 60 z kwasa i az zakonczone na ostatnim z 16v/// srednio glosno jest tak od 3 tyś
na wolnych chodzi tak:
[youtube][/youtube]
na trochę wyższych tak:
[youtube][/youtube]
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
Re: Układy wydechowe w VR6 - opisy, zdjęcia, filmiki
Więc u mnie kolektor TA 6-2-1, łącznik elast 60mm, strumienica 60mm/25cm, środkowy Audi 2.2 turbo 55mm, rury 55mm wewnątrz, końcowy 16V Płuciennik, dźwięk zadowalający mnie w zupełności i nie ma boleści głowy w trasie. Takie wydechy zawsze spawam też do GTI MK2, fajny dźwięk z tego wychodzi.
Golf IV 1999 1.8T, Sharan 2003 1.8T.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
to moze i ja moj opisze
kolektor rurowy 6-1, 2 tłumiki przelotowe 63,3mm połączone rura takiej samej średnicy, koncówka 80mm, cały wydech prócz kolektora nie znanego mi niemieckiego producenta. w zestawie była zaraz za kolektoem zwezka 55mm, ale wywaliłem, róznicy brak
kilka fotek .
a pracuje to tak
[youtube][/youtube]
na samym kolektorze wydechowym
[youtube][/youtube]
tak popd obciązeniem
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
kolektor rurowy 6-1, 2 tłumiki przelotowe 63,3mm połączone rura takiej samej średnicy, koncówka 80mm, cały wydech prócz kolektora nie znanego mi niemieckiego producenta. w zestawie była zaraz za kolektoem zwezka 55mm, ale wywaliłem, róznicy brak
kilka fotek .
a pracuje to tak
[youtube][/youtube]
na samym kolektorze wydechowym
[youtube][/youtube]
tak popd obciązeniem
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Borys, drugi filmik chyba nie jest Twój
Ps. na drugim i trzecim foto co to jest za puszka od razu za kolektorem? Tam jest ta zwężka,o której pisałeś?
Ps. na drugim i trzecim foto co to jest za puszka od razu za kolektorem? Tam jest ta zwężka,o której pisałeś?
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
Karas23 pisze:Borys, drugi filmik chyba nie jest Twój
cos sie popieprzyło z linkami,
tak o tej puszcze pisałem, nie wiem po co to, rura która idzie w puszcze jest pełna bez zadnych otworów. moze za "katalizator" robiło to w DE?
witam u mnie ori wydech został zastąpiony kolektorem sportowym 6-1 +plecionka 60 i cała rura pod autem 60 , końcowy wydech przelotowy remus a wiec jeden wielki przelot
Dinuś, bardzo się drze ? Oglądałem Twój filmik z kabiny,ale jakbyś mógł to nagrałbyś coś z zewnątrz. I jak poradziłeś sobie z sondą? Chcę wyciąć kata,ale kompletnie nie wiem jak sobie z nią poradzić,zastanawiam się nad wydłubaniem katalizatora i wspawaniem go z powrotem.
[youtube][/youtube]
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
w12 na codzień
w12 na codzień
- Mastercinek
- VR6SyncroManiac
Dziku VR6, ale opisz co tam masz... Po za tym ładnie drze.
Borys, taki układ widzimy u siebie w jettcie. Jaki może być szacunkowy koszt całego takiego wydechu?
mariogo, masz nagrane może coś z dźwiękiem Twojego wydechu?
Borys, taki układ widzimy u siebie w jettcie. Jaki może być szacunkowy koszt całego takiego wydechu?
mariogo, masz nagrane może coś z dźwiękiem Twojego wydechu?
mastercinek pisze:Dziku VR6, ale opisz co tam masz... Po za tym ładnie drze.
Dziku VR6 pisze:za kolektorem okolo 8cm mam sonde.. pozniej za około 10cm jest złącze elastyczne długosci 20cm pozniej rura cały czas ..wszystko fi 60 z kwasa i az zakonczone na ostatnim z 16v/// srednio glosno jest tak od 3 tyś
w12 na codzień
w12 na codzień
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
z checia sprzedam swój wydech kompletnymastercinek pisze: Borys, taki układ widzimy u siebie w jettcie. Jaki może być szacunkowy koszt całego takiego wydechu?