Witam. Dziś wyciągałem turbine no i nie obeszło się bez utrudnień.
Gdzie kupić te rzeczy które mi się urwały i ile orientacyjnie kosztują?
Tutaj orwała się ta guma od turbo
Tu znów urwał się przewód doprowadzający olej
tutaj uwaliły się wszystkie śruby od tłumika, czy one nie są lewe? Teraz tak sobie pomyślałem dopiero
Czy te uszczelki trzeba zawsze wymieniać? Czy mogę założyć stare z powrotem?
I ostatnie zdjęcie z pokrzywionym wirnikiem. Czym jest spowodowane takie pokrzywienie wirnika?
Chciałem jeszcze zapytać co warto wymienić/wyczyścić przy okazji wyciągnięcia turbo. EGR?, IC?, Rury dolotu? coś jeszcze ? te uszczelki przy odmach wymienić trzeba?
I jak zapalić auto po założeniu turbo? W którym miejscu zatkać przewód żeby auto nie odpaliło a kręciło ?
Dzięki za zainteresowanie, czekam na rady
Uszkodzone elementy turbo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- kurczak_00
- Użytkownik
- Kontakt:
- gwint jest normlany
- uczelki kup nowe
- pokrzywione łopatki mogą byc spowodowane luzem na korpusie.
- EGR i IC przemyj.
jak zakładasz regenerowane TURBO zostawiasz nie dokręcony przewód olejowy i odpinasz wtyczkę od pompy paliwowej. kręcisz zapłonem aż się przeleje olej z przewodu dokręcasz, wkładasz wtyczkę i palisz . auto ma chodzić na wolnych obrotach 10-15min.
- uczelki kup nowe
- pokrzywione łopatki mogą byc spowodowane luzem na korpusie.
- EGR i IC przemyj.
jak zakładasz regenerowane TURBO zostawiasz nie dokręcony przewód olejowy i odpinasz wtyczkę od pompy paliwowej. kręcisz zapłonem aż się przeleje olej z przewodu dokręcasz, wkładasz wtyczkę i palisz . auto ma chodzić na wolnych obrotach 10-15min.
Re: Uszkodzone elementy turbo
a ta guma łącząca turbo i przewód doprowadzający olej to można kupić jakiś zamiennik? Czy tylko oryginal?
- rafalski.1979
- Mały gagatek
poszukaj używek na alledrogo, są przewód smarowania turbo i ta urwana złączka
- kurczak_00
- Użytkownik
- Kontakt:
raczej tylko org ale cena pewnie wysoka... kup na szrocie albo na allegro jak kolega mowi.
Re: Uszkodzone elementy turbo
co zrobić z tymi urwanymi śrubami? najlepiej będzie chyba wywiercić nowe dziury?
I czy ten przewód olejowy może być od 1.4 Tdi polo? Bo mam taki za 30zł, a łączenia są identyczne i długość też podobna
I czy ten przewód olejowy może być od 1.4 Tdi polo? Bo mam taki za 30zł, a łączenia są identyczne i długość też podobna