Witam. Proszę o wyrozumiałość i łopatologię.
Golf III 1.8 1992 ABS 66kW monowtrysk
Uruchamia się na benzynie, ale gaśnie. Można wprowadzić go na wysokie obroty (nie płynnie ale dojdzie do 5 tyś a może i więcej) ale zgaśnie i tak. Można tak go podtrzymywać góra kilka sekund. Na gazie pracuje ładnie, równiutko. Przełączony na benzynę podczas jazdy zgaśnie.
Na benzynie wyciągnąłem złączkę od czujnika temperatury płynu chłodzącego i nie gaśnie (obroty są ciut wyższe na biegu jałowym, na wysokie obroty wchodzi, może niezbyt płynnie, ale w końcu brak informacji z tego czujnika, więc zakładam że to normalne w tej sytuacji.)
Kupiłem nowy czujnik - podmianka nic nie dała.
Edit:
Hmmm. Odłączyłem akumulator na 2 godziny. Po podłączeniu silnik pracuje równo, wchodzi w obroty, nie gaśnie. Nie podobają mi się takie hokus-pokus naprawy. Może zresetowany komputer "wymazał" błędy ale wolałbym coś konkretniejszego. Zobaczę w kolejnych dniach...
odpala na benzynie ale gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
odpala na benzynie ale gaśnie
napisano o tym wszystko. po prostu poszukaj pod hasłami emulacja sondy lambda oraz każdorazowy reset po zgaszeniu silnika
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.