CNG w mk2 gti czy ktoś ma taka instalacje u siebie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
CNG w mk2 gti czy ktoś ma taka instalacje u siebie?
CNG w mk2 gti 1.8 8V czy ktoś ma taka instalacje u siebie?
mam pytanie , na benzynie chodzi oki ale ja przelanczam na gaz chodzi o wiele slabiej :/ czy to normalne czy trezba cos wymienic? a drugie pytanko to spalanie il emniej wiecj moze spalac gazu na 100km? dzieki z gory za rady! pozdrawiam!
mam pytanie , na benzynie chodzi oki ale ja przelanczam na gaz chodzi o wiele slabiej :/ czy to normalne czy trezba cos wymienic? a drugie pytanko to spalanie il emniej wiecj moze spalac gazu na 100km? dzieki z gory za rady! pozdrawiam!
mysle ze poprostu trzeba wytegolowac ale jak gaz ziemny sprawoje sie w samochodzi to niesety nie wiem i tez nie ma duzo stacji do tankowania http://www.elpigaz.com/gfx/images/cng/mapa_v9_3d.jpg
dzieki za mapke stacji , tankowalem dopiero raz do pelna ale nie jezdzilem jeszcze bo nie jet oplacone oc , ale dl amnie wazna jest tez moc a na cng jest duzo slabszy, wczesniej mialem mk2 1.8 gt na 1 punktowym wtrysku zalozylem LPG i prawie wcale ni eczulem spadku mocy , za to teraz jest dosyc odczuwalna , chcialbym sie dowidziec co jest tego przyczyna, czy w samochodach z instalacja CNg to normalne czy...? a ch ai co to znaczy ''wytegolowac''? pozdrawiam
G T IT'S MY LIFE !!!
- Paweł Marek
- V.I.P.

ehehe oki dzieki, to podjade do mechanikow w takim ukladzie i moze cos na to poradza, myslicie ze wystarczy podjechac do firmy z lpg i oni tam sprawdza i wyreguluja? sprowadzilem to autko z wloch i jak narazi ezrobilem nim na cng moze 10 km, w wtym tygodniu oplacam oc i bede jezdzil i dzielil sie doswiadczeniami, pozdrawiam:)
G T IT'S MY LIFE !!!
- Paweł Marek
- V.I.P.

nie sądzę. Trzeba by szukać zakładu co montuje CNG, coś tam znalazłem w necie, ale raczej nie w Krakusloiveg pisze:myslicie ze wystarczy podjechac do firmy z lpg
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
dziekuje i tak za pomoc, moze sobie jakos poradze ma mnadzieje , ze probem z moca bedzie do rozwiazania, w piatek biore sie do roboty , moze znajde mechanikow z zakladow montujacych lpg ktorzy znaja sie na cng , zdam relacje jak juz bedzie po wszystkim , ale jesli ktos ma jakies wskazowki to z mila checia je wykorzystam:) pozdrawiam:)
G T IT'S MY LIFE !!!