Witam
Chciałbym założyć do swojego Golfa koła 17". Jednak na seryjnym zawieszeniu będzie on pewnie stał jak jakaś terenówka
Najprościej było by założyć sprężyny np. MTS lecz boję się że auto będzie za twarde a reszta zawieszenia szybciej się zużyje dlatego wpadłem na pomysł by dać np. sprężyny od GTI
Z tego co kojarzę to obniżają one o 20mm w porównaniu do serii ale nie wiem jaka jest różnica w twardości.
Co o tym myślicie? Gdzie można dostać takie sprężyny? Może jakieś inne propozycje? (mam diesla więc sprężyny z przodu są chyba dłuższe niż te w ben)
Pozdrawiam
Sprężyny od GTI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Sprężyny od GTI
Troszeczkę twardsze są od GTi
Gdzie możesz je dostać; w sklepie, tyle że podajesz że chcesz do modelu GTi z np silnikiem ABF, AGG, ADY, 2E
Tylko zwróć uwagę, bo gdzieniegdzie piszę przy normalnej sprężynie zastosowanie do wszystkich benzyniaków ( normalne wersje i wersje GTi )
Gdzie możesz je dostać; w sklepie, tyle że podajesz że chcesz do modelu GTi z np silnikiem ABF, AGG, ADY, 2E
Tylko zwróć uwagę, bo gdzieniegdzie piszę przy normalnej sprężynie zastosowanie do wszystkich benzyniaków ( normalne wersje i wersje GTi )
Ostatnio zmieniony pt lis 09, 2012 13:55 przez Gawior, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
- VWaldini81
- LDZ
-
- Mały gagatek
Sprężyny od GTI
Tak sobie poczytałem i uznałem że w sumie najlepiej będzie kupić Eibach Pro Kit. Co o tym myślicie?
- VWaldini81
- LDZ
Sprężyny od GTI
Na forum jest już kilka razy wertowany temat "EIBACH PRO KIT"kuba170495 pisze:Tak sobie poczytałem i uznałem że w sumie najlepiej będzie kupić Eibach Pro Kit. Co o tym myślicie?
Wystarczy poszukać, jest troche tego.
Re: Sprężyny od GTI
I ARLGawior pisze:Troszeczkę twardsze są od GTi
Tylko zwróć uwagę, bo gdzieniegdzie piszę przy normalnej sprężynie zastosowanie do wszystkich bezpieczniaków ( normalne wersje i wersje GTi )