Auto nie odpala na benzynie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam! Mam taki problem iz auto nie odpala na benzynie silnik to 1.4 60KM z instalacja gazową BRC. Auto na gazie chodzi dobrze odpala bez problemu ale co do benzyny jest innaczej. Gdy próbuje odpalić go na benzynie samochód tak jakby odpalał na moment po czym gaśnie, wymieniłem pompke paliwa chodzi słychac ja jak pracuje zresztą paliwo dochodzi przewodem do przepustnicy, wymieniłem również cała przepustnice razem z wtyryskiem, nowe przewody od pompki z bagaznika do przepustnicy oraz filtr paliwa co to może byc? może miał ktoś kiedyś taki problem.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Pisz typ silnika i generację instalacji LPG. Musisz się zorientować co do sprawności układu odcinającego zasilanie wtrysku benzyny. Jeśli to 1.4 na monowtrysku to będziesz miał pod maską przekaźnik, i do niego wpięty kabel od wiązki zasilającej wtryskiwacz z górnej wtyczki 4-kablowej przy wtrysku.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Silnik to ABD, generacja gazu? cholera wiee zwykły gaz BRC. I mam sprawdzić czy ten przekażnik jest dobry? Czy dochodzi prąd? bo nic konkretnego nie napisałeś co mam z tym zrobić