Czujnik polożenia wału korbowego - problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wczoraj kopiłem w inter cars nowy czujnik położenia wału korbowego o oznaczeniu 030 957 147 K, kjak zadzwonilem do serwisu VW to pwoiedzili ze do mojego posuje 030 957 147 AA one się różnią:
1. ten stary AA ma kwadratową końcówkę ten nowy K w kształcie walca
2. ten stary AA ma mniejszą sróbe 5 a ten nowy K ma 6
ten AA wyglada tak
a K wyglada tak
czy jest mozliwosć zastosowania tego nowego zamaist starego po zmianie śruby??
1. ten stary AA ma kwadratową końcówkę ten nowy K w kształcie walca
2. ten stary AA ma mniejszą sróbe 5 a ten nowy K ma 6
ten AA wyglada tak
a K wyglada tak
czy jest mozliwosć zastosowania tego nowego zamaist starego po zmianie śruby??
Ostatnio zmieniony śr paź 31, 2012 22:48 przez ulan23, łącznie zmieniany 1 raz.
- VWaldini81
- LDZ
wtyczka jest taka sama
Jadnak nie da rady zastosować
jest przesuniecie osi śruby o 4 mm, wkurza mnie to ze w inter carsie oszukali mnie, sprzedali mi nie pasujący czujnik, a jak się spytałem czy jak nie będzie pasował jest możliwość zwrotu lub wymiany bezczelnie powiedzieli ze nie...
Jadnak nie da rady zastosować
jest przesuniecie osi śruby o 4 mm, wkurza mnie to ze w inter carsie oszukali mnie, sprzedali mi nie pasujący czujnik, a jak się spytałem czy jak nie będzie pasował jest możliwość zwrotu lub wymiany bezczelnie powiedzieli ze nie...
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
nie bezczelnie tylko jak w każdym sklepie elektroniczne części nie podlegają zwrotowi , ja zawsze jak szukam części to sprawdzam jaka jest stara po nr potem szukam nowej lub zamiennika w internecie a na końcu chodzę do sklepu kupować , już raz się naciąłem podobnie jak ty tylko ze ja na halle ale udało mi się na allegro sprzedać
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
hmm wiesz ok rozumiem ze dzwonie do nich i mówię poproszę taki a taki (dokładny nr katalogowy) czujnik, ale tu dzownie do nich i mowie czy maja państwo czujnik położenia walu korbowego do golfa IV 1,6 16V oznaczenie silnika AZD, a oni mi odpowiadają tak, mamy. Oszukali mnie, to był ich błąd nie mój, sprzedali mi sprzęt niezgodny potwierdzili ze pasuje do silnika AZD a nie pasował bo tam jest inny czujnik, ja im tego nie puszcze płazem, gdyby to kosztowało 5 zł to machnąłbym ręką ale on kosztował 165 zł....
Spokojnie moze się okazac że do tego silnika wychodziły dwa rodzaje czujników.
Idź do oddziału inter cars powiedz co i jak (spokojnie) że nie pasował jak nie bedzie śladów montażu to może przyjmą.
Mnie w wielu przypadkach zawsze przyjmowali.
Idź do oddziału inter cars powiedz co i jak (spokojnie) że nie pasował jak nie bedzie śladów montażu to może przyjmą.
Mnie w wielu przypadkach zawsze przyjmowali.
Klient zawsze ma prawo do zwrotu zakupionego towaru w ciągu 10 dni od daty zakupu.
no muszę tu pochwalić Inter Cars, po przedstawieniu problemu bardzo miłej pani na infolinii zajęła się sprawą i bez problemu przyjęli mój zwrot części nie robili ceregieli, czujnik oddany kasa z powrotem
a i faktycznie to był problem z tym czujnikiem, po wyjęciu przeczyszczeniu styków ożył (byl zalany olejem)m a auto zaczęło normalnie działać
Jeszcze raz dzięki marcin7x5 za diagnozę trafiłeś w 100%
a i faktycznie to był problem z tym czujnikiem, po wyjęciu przeczyszczeniu styków ożył (byl zalany olejem)m a auto zaczęło normalnie działać
Jeszcze raz dzięki marcin7x5 za diagnozę trafiłeś w 100%
hmm wszedłem na stronę boscha zacząłem wyszukiwać ten czujnik i nie wiem czemu ale podają błędny czujnik (tez z walcem, a nie tak jak jest prostokątny), kumpel znalazł mi sklep koło siebie, w którym maja czujnik bosha 030 957 147 AA za 130 zł, a nie za 360 jak gdzie indziej...
no i niestety okazało się ze nie ma zamiennika dla tego czujnika pozostaje zakup oryginalnego a to już spory koszt , mianowicie minimum 32-330 zł (a ASO VW -360 a w ASO skody 365 zł) zadzwonię do tego sklepu skadaczesci.pl ale nie sądze by było taniej ;( sprawdzone tam chcą za niego 350 zł....
Popytaj chlopaków na forum co prowadzą sklepy. Swoją drogą to nie radzilbym ci kupowac zamienników co kosztuja mniej niz 200 zł. Popytaj w seacie - zdarza im sie miec czasami przyzwoite ceny.
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
Problem polega na tym, że czujniki starego typu były typu indukcyjnego: cewka i dały się pomierzyć omomierzem.
Do silników 16V pojawiły się czujniki hall zamiast indykcyjnych i nie mają zamienników.
Gdzies chyba mam w piwnicy używany sprawny czujnik 030 957 147 J i sprzedam go za 100+koszt przesyłki.
O ile się nie mylę jest to czujnik, którego nowy numer jest 030 957 147 AA. Jak coś to kontakt na priv.
Do silników 16V pojawiły się czujniki hall zamiast indykcyjnych i nie mają zamienników.
Gdzies chyba mam w piwnicy używany sprawny czujnik 030 957 147 J i sprzedam go za 100+koszt przesyłki.
O ile się nie mylę jest to czujnik, którego nowy numer jest 030 957 147 AA. Jak coś to kontakt na priv.
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.