Problem z kasowaniem licznika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Acid55555
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam.
Nie mogę skasować licznika przejechanych kilometrów na zegarach po prawej stronie.
Wcześniej mogłem bez żadnego problemu. Działa to na tej samej zasadzie co ustawianie godziny.
Coś mi się zepsuło i nie mogę przekręcić tego "drążka" ani w prawo, ani w lewo.
Jest na to jakiś prosty sposób, czy trzeba demontować zegary? Jeśli trzeba, to nie będę sobie tym głowy zawracał.
Nie mogę skasować licznika przejechanych kilometrów na zegarach po prawej stronie.
Wcześniej mogłem bez żadnego problemu. Działa to na tej samej zasadzie co ustawianie godziny.
Coś mi się zepsuło i nie mogę przekręcić tego "drążka" ani w prawo, ani w lewo.
Jest na to jakiś prosty sposób, czy trzeba demontować zegary? Jeśli trzeba, to nie będę sobie tym głowy zawracał.
kolego licznik kasuje się naciskając ten przycisk a nie obracając. Do ustawienia zegarka się obraca w prawo i w lewo
- Acid55555
- Użytkownik
- Kontakt:
Kolego naciskasz i przekręcasz
Wcisnąć mogę bez problemu, ale nie da się go przekręcić. Wcześniej się dało, teraz coś się zepsuło.
Wcisnąć mogę bez problemu, ale nie da się go przekręcić. Wcześniej się dało, teraz coś się zepsuło.
- Acid55555
- Użytkownik
- Kontakt:
Dziękuje bardzo za instruktarz
Nigdy nie demontowałem zegarów i muszę się zastanowić czy warto, żebym niczego nie popsuł
Nigdy nie demontowałem zegarów i muszę się zastanowić czy warto, żebym niczego nie popsuł
Ostatnio zmieniony śr lis 07, 2012 21:47 przez Acid55555, łącznie zmieniany 1 raz.
Żeby wyjąć licznik zdejmujesz tylko zaślepkę znad kierownicy ciągnąc ją do siebie, pod nią masz tylko dwie śrubki jak dobrze pamiętam i licznik wychodzi. Oczywiście pierw trzeba odpiąć kostki z tyłu. Więcej zabawy miałem z klejeniem niż z demontażem licznika
- hossearkadio26
- Ma gadane
- Kontakt:
Kolego Dam czym to skleiłeś?
Jakis klej czy na ciepło?
Tą szybke jakoś sie demontuje czy sama wychodzi?
Czeka mnie to samo, bo denerwuje mnie ciągłe pisanie na karteczce przejechanych km
Jakis klej czy na ciepło?
Tą szybke jakoś sie demontuje czy sama wychodzi?
Czeka mnie to samo, bo denerwuje mnie ciągłe pisanie na karteczce przejechanych km
Marcin
Połączyłem te części topiąc te plastiki ze sobą zwykłą lutownicą i dodałem jakieś przypadkowe kawałki plastiku.
Uformowałem tak by jak największa powierzchnia się przetopiła razem.
Możliwe że i klej by sobie dał rade, ale ja lubię sobie czasem utrudnić, zwłaszcza że nie chciałem już tam zaglądać więcej.
Gdzieś posiałem zdjęcie jak to wyglądało więc nie wrzucę. Mam zdjęcie wtyczek od tyłu żebyś wiedział jak odpinać...
Nie pamiętam dokładnie jak z tą szybką ale chyba odkręcałem od tyłu jakieś śrubki.
Wszystko jakoś intuicyjnie robiłem więc na pewno dasz radę
Uformowałem tak by jak największa powierzchnia się przetopiła razem.
Możliwe że i klej by sobie dał rade, ale ja lubię sobie czasem utrudnić, zwłaszcza że nie chciałem już tam zaglądać więcej.
Gdzieś posiałem zdjęcie jak to wyglądało więc nie wrzucę. Mam zdjęcie wtyczek od tyłu żebyś wiedział jak odpinać...
Nie pamiętam dokładnie jak z tą szybką ale chyba odkręcałem od tyłu jakieś śrubki.
Wszystko jakoś intuicyjnie robiłem więc na pewno dasz radę
-
- Nowicjusz
Mam podobnie, tylko że u mnie jak wciskam przycisk do kasowania licznika nic się nie dzieję. Oprócz tego nie mogę zmienić też godziny, minutnik działa bez zarzutu. Wkurzająca rzecz.